Amerika'da tıp günü olarak kutlanan ve Carlos Juan Finlay'ın doğum günü olan 3 Aralık tarihi için Google logo yaparak anasayfasına taşıdı.

 Carlos Juan Finlay'nın doğum günü Amerikan TIP Günü Olarak kutlanmaktadır.

1855 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde okudu. Zaten 1868 yılında, bir kolera salgını sırasında bu İspanyol sömürge yetkililerinin hükümetin yönetiminin bir eleştiri olarak o zaman kabul edildi, çünkü çok başarılı değildi bir önermeyi profilaktik ve sağlık önlemlerinin alınmasını önerdi.
Ancak, onun asıl işi sivrisinekler tarafından sarı humma iletiminin nasıl oluştuğunu aydınlatmak oldu. Hastalığın transfer ajanı sivrisinek olduğu sonucuna Aedes aegypti gerçekten 1900 yılına kadar zamanın bilimsel topluluk tarafından kabul edilmedi teorisini doğruladı sayısız deneysel testleri sonucunda kendini tüm dünyaya tanıttı.
Kübalı büyük Doktor olarak bilinenCarlos Juan Finlay sarı humma virusunu testler sonucu bulan Kübalı bilim adamıdır.

Sarıhumma virusü nedir?

Sarıhumma Grip benzeri bir tablodan, ağır karaciğer hastalığı ve kanamalı ateşe kadar geniş bir hastalık tablosuna yol açan akut viral bir hastalıktır.

Carlos Juan Finlay Barres 'de doğdu Küba Fransız ve İskoç asıllı.1853 yılında katıldığı Jefferson Medical College in Philadelphia dan sonra  Paris de ve Havanada eğitimini tamamladı.1855 yılında mezun olan Carlos Juan Finlay  Havana'ya yerleşti ve bir tıbbi uygulama açtı.

Meslek hayatının yirmi yıl boyunca, ünlü Kübalı doktor ve bilim adamı Carlos J. Finlay bir şiddetle tartışılan tıbbi tartışmaların merkezinde duruyordu. Nedenleri ve kökenleri - - sarı humma etyolojisi on beşinci ve on altıncı yüzyıllarda hastalığın erken kaydedilen durumlarda beri tıp uygulayıcıları şaşkın etmişti. Sarı humma Periyodik salgın özellikle o 1864 yılında bir tıbbi uygulama kurmak Havana, vatandaşları etkileyen, Finlay'ın yerli Küba nüfusu perişan. Finlay epidemiyoloji ve halk sağlığı yoğun ilgi oldu ve kolera ile ilgili yaptığı ilk iş - 1867 yılında Havana'da hastalığın ciddi bir salgın sonucu - Tıbbi otoritelerin aldığı bilgelik meydan okudu.
Sonra doğrulanmadı olsa hastalık, su bazlı oldu Vardığı sonuç, zaman yayıncılar tarafından reddedildi. Finlay kısa bir süre sonra 1872 yılında onun üzerine ilk yazısını yayımlayarak, sarı humma araştırma başladı. İşte kolera onun analizini haberdar aynı keskin gözlemleri ve mantıksal çıkarımlar Culex sivrisinek olması, 1881 yılında önermek için ona yol "varsayımsal sarı humma bulaşma ajanı olarak kabul edilmektedir."  Bu sefer kağıt yayınlandı, ancak Tıp, Fiziksel Akademisi Annals ve Havana Doğa Bilimleri geniş profesyonel sirkülasyon yaygın destek Finlay temin etmedi. Gerçekten de, sadece bir diğer Kübalı doktor, Claudio Delgado, bu erken yıllarda Finlay'ın yanına yürüdü.