SamsungGalaxy S8 için sızıntıların önüne geçmek istese de bu konuda pek başarılı olamayacak gibi gözüküyor. Daha ilk baştan sızıntılar konusunda çalışanlarını ve tedarikçilerini uyardığı bile ortaya çıkan şirketin, son nesil amiral gemisi Galaxy S8’in teknik özellikleri de art arda gelmeye devam ediyor. 
Samsung Galaxy S8 optik parmak izi tanıma Teknolojisi
Son bilgilere göre, birçok önemli donanımsal değişim gösterecek olan Samsung Galaxy S8, optik parmak izi tanıma teknolojisine sahip ilk akıllı telefon olarak karşımıza çıkacak. Bu teknolojiden bahsedilmesi daha önce parmak izi tarayıcının ekranın içerisine entegre edileceği konusundaki iddiaları da geri plana düşürüyor.
16-10/26/s8fps02.jpg
Optik parmak izi tanıma teknolojisi; bir cam plakaya, akıllı telefon kasasına veya cam ekrana parmak yerleştirildiğinde aktif hale geliyor. Belirttiğimiz gibi bu teknoloji şimdiye kadar hiçbir akıllı telefonda yer almadı ve Galaxy S8’de ne şekilde kullanılacağı da bilinmiyor.
Teknoloji hakkında bilinen gerçekse, teknolojinin çok daha hatasız veultrasonik parmak izi tanımaya göre çok daha hızlı olması. Şu anda bu teknoloji için gerekli bileşenlerin kısıtlı miktarda olduğu belirtiliyor. Öte yandan Şubat ayında, hatta son iddialara göre Mart ayında çıkacak bir akıllı telefon için bileşenlerin temin edilmesi pek sorun olmayacaktır diye düşünüyoruz.