20 inçlik ekran boyutu ve 3840x2560 piksellik 4K çözünürükle dikkat çeken Ultra HD Toughpad adındaki tablet, satış, pazarlama ve basın çalışanlarına yönelik tasarlanan bir standart modelinin yanı sıra başta mühendisler, mimarlar ve tasarımcılar olmak üzere teknik işlere odaklı profesyonellerin de kullanabilmesi için tasarlanmış durumda. Tabletin yanı opsiyonel olarak sunulan ‘Elektronik Dokunmatik Kalem’, kızılötesi sinyaller kullanıyor ve piksellerle tablet arasındaki iletişimi Bluetooth teknolojisi üzerinden sağlıyor. 
Ultra HD Toughpad tanıtım toplantısında konuşan Panasonic Türkiye Kurumsal Mobil Çözümler Ülke Müdürü Ali Oktay Ortakaya, şirketlerin satış ekiplerinin küçük ekranlı, kalem ve dayanıklılık desteği olmayan, düşük performanslı mobil cihazlarla çalışmaktan şikayet ettiğini söyledi. Ortakaya, “Taşıyamayacakları masaüstü bilgisayarlarda göze hitap etmeyen ve direkt yazma imkânı bulamadıkları mühendislik çizimleri iş verimliliklerini olumsuz etkiliyordu. Toughpad 4K UT-MB5 4K çözünürlüğü, 10 parmak dokunmatik ve doğal kalem operasyonu, dünyanın en hafif ve ince 20 inç tableti olması ve yüksek performansıyla tüm bu sorunlara çare bulmayı hedefliyor” şeklinde konuştu. 

Panasonic Avrupa Bölgesi Kıdemli Ürün Pazarlama Müdürü Jonathan Tucker ise tablette geniş kapsamlı uygulamaların bulunduğunu kaydetti. Tucker, “Yeni tabletimiz sayesinde fotoğrafçılık ve tasarım stüdyoları oluşturdukları görüntü ve videoları her zamankinden daha iyi düzenleyebilecek ve ürünlerinin ayrıntılarını daha iyi görebilecekler. Lüks tüketim pazarlama ve satış departmanlarında çalışanlar da ürünlerini daha net ayrıntılar sunan büyük bir ekranda sergileyebilecekler” dedi.