Facebook, oluşturacağı uluslararası para gönderim ve saklama sistemi ile dünyada bankaya erişimi olmayan pek çok kişiye ulaşabilir.
Facebook, İrlanda Merkez Bankası'ndan kullanıcılarının parasal işlemlerini gerçekleştirmesi için sunduğu onayı almak üzere. Şirketin planları henüz net olmasa da, regülatörler daha fazla deneyime hakkının olduğunu ifade ediyor.

Bloomberg haberinde, Facebook'un büyüme alanı olan havale işlemlerine odaklanacağı belirtiliyor. Dünya Bankası, havale miktarının 2014 yılında 600 milyar dolara ulaşacağını öngörüyor. Çoğu gelişmiş ülkelere gidecek bu rakam, son 10 yıl öncesine kıyasla üç katından fazla.

Fakat yaklaşık yüzde 9 oranında olan işlem ücretleri çok yüksek bulunuyor. Facebook'un rekabeti artırmasıyla ücretlerin çok çabuk aşağı geleceğine dikkat çekiliyor.

Facebook'un sınır dışına para gönderimi sağlayacak yeni hizmetinin, kedi fotoğrafları ile aile videoları kadar gönderiminin hızlı olup olmayacağı merak ediliyor. Facebook'un büyüklüğünün avantajı göz önünde bulundurulduğunda, mevcut servislerden daha az ücretle hizmet vereceği belirtiliyor.

Gelişmekte olan piyasalarda 2,5 milyar kişinin bankaya erişimi bulunmuyor. Facebook'un piyasaya girmesiyle daha çok kişiye ulaşarak daha ucuz hizmet sağlayacağı kaydediliyor. Kredi vermesi, maaş ödemesi, fatura ödeme ya da yatırım işlemlerine de izin verilmesi durumunda, Facebook'un daha fazla arkadaşlık isteği alacağı kesin gibi görünüyor.