Dolandırıcılık ve tehditten çok sayıda sabıkası bulunan 31 yaşındaki  N.G, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta tanışıp kendini işadamı, doktor ve  gazeteci olarak tanıttığı kadınlarla temasa geçti. Zanlı, bilgisayarlarına casus  yazılım gönderdiği kadınların kişisel bilgilerini ele geçirdi. 
 
N.G, bu bilgileri kullanarak telefonla ulaştığı kadınları tehdit  etmeye başladı. Zanlı, bazı kadınlardan para talep ederken, bazı kadınları ise  cinsel ilişkiye zorladı. 
 
Aile ve iş yerlerini aradı 
 
İlişki teklifini reddeden ya da kendisine para vermeyen kadınların eşi  veya ailesine ulaşan zanlı, kadınların fuhuş yaptığını söyledi. Kadınlar adına  sahte Facebook profilleri oluşturan zanlı, kadınların fotoğraflarının yanına  pornografik fotoğraf ve görüntüler ekledi. Sahte hesap üzerinden kadınların  ailesi ve iş arkadaşlarına ulaşan zanlının, kadınları bu şekilde de tehdit ettiği  belirtildi. 
 
N.G'nin, sahte isimlerle polis ve jandarmayı arayıp, ilişki teklifini  reddeden kadınların adresini bildirerek, evde fuhuş yapıldığı ihbarında bulunduğu  ve güvenlik güçlerinin soruşturma yapmasını istediği öne sürüldü. 
 
Zanlının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını da arayıp, "çocuğunun  yanında fuhuş yapıyor" ihbarında bulunarak, çocuğun kadından alınmasını istediği  iddia edildi. 
 
90'dan fazla kadın mağdur
 
N.G'nin yaklaşık 90 kadından bu yolla para aldığı belirtildi. Zanlının  sahte ihbarlarda bulunduğu kadınlardan bazılarının eşiyle boşanma aşamasına  geldiği, bazı kadınların ise işten çıkarıldığı ileri sürüldü. 
 
Polisler facebook hesabıyla yakaladı 
 
Kadınların şikayeti üzerine soruşturma başlatan Ankara Emniyet  Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Facebook'ta bir kadın adına profil  oluşturup zanlıyla temasa geçti. Polis, buluşma teklif eden zanlıyı gözaltına  aldı. Zanlının evinde yapılan aramada, başkaları adına alınmış çok sayıda cep  telefonu hattı ele geçirildi. Zanlının bilgisayarına da el konuldu. 
 
Emniyette ifadesine başvurulan N.G, suçlamaları kabul etti ve  psikolojik sorunları bulunduğunu söyledi. Zanlının, "Bu bende hastalık oldu"  dediği belirtildi. 
 
Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece  tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
 
N.G'nin daha önce kendisini MİT mensubu olarak tanıtıp evlendiği  S.Y'ye bir süre sonra şiddet uygulamaya başladığı, bunun üzerine boşanma davası  açan kadına zorla 200 bin liralık senet imzalattığı belirtildi. 
 
Zanlının 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu da öğrenildi.