Süper boyutlu sosyal ağ Facebook,  yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Bildiğiniz gibi Facebook’un özelliklerinden biri de duygu etiketleri. Duygu etiketleri ile ruh halinizden durumunuza kadar her şeyi duygu etiketi ile arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz.  Facebook’a göre bu duygu etiketleri kullanıcılar tarafından 5 milyar kez durum bildirimi olarak paylaşıldı.
Facebook şimdi de kullanıma sunacağı yeni bir özellik için mikrofonunuzu kullanmak istiyor. Bu özelliğe göre yakında, iOS ve Android için  Facebook uygulamaları mobil cihazınızın mikrofonunu kullanma olanağına sahip olacak. Bu uygulama ile  Facebook çevrenizdeki sesleri dinleyecek ve buna göre güncelleştirme oluşturacak. Örneğin, bulunduğunuz ortamda şarkı dinliyorsanız yada TV de TV programı veya film izlerken ortamdaki sesi dinliyor  ve bir güncelleştirme oluşturuyor.  Daha sonra da dinlenen şarkı veya izlediğiniz TV programı hakkında güncellemeye bilgi ekliyor. Siz izin verdiğinizi taktirde ise bu oluşturulan güncellemeyi paylaşıyor.

Facebook’a göre sadece TV ve müzik gibi sesler tespit edilecek ve bu sesler  Facebook tarafından saklanmayıp silinecek. Facebook’un amacı nedir bilemeyiz anca ortam seslerini dinlemek için mikrofonunuz açılacak ve bu sizin sesinizin de dinleneceği tehlikesini ortadan kaldırmıyor.