Akıllı telefonlar günlük hayatlarımızın vazgeçilmez parçaları; bu konu hakkında artık tartışmaya gerek yok. Peki ama bu cihazlara gereğinden biraz fazla bağlanmadık mı? Eğer cevabınız hayırsa, aşağıda okuyacaklarınız fikrinizi büyük ölçüde değiştirecektir...
Avustralya'nın Melbourne şehrinde yaşanan bir olayda, 20'li yaşlarında Tayvanlı bir kadın St. Kilda Pier üzerinde yaptığı yürüyüşü sırasında denize düştü. Denizin körfez kısmını oluşturan bölüme düşen kadını ilk gören kıdemli deniz polis memuru Dean Kelly'nin görgü tanıklığıysa her şeyi açığa kavuşturdu. Kelly'nin açıklamalarına göre kadın, hiçbir şey yokmuş gibi, doğrudan denize doğru yürüdü ve düştü. Düşüş ardından "Deniz içerisinde neredeyse hiç çırpınmadı. Gördüğüm kadarı ile sadece su üzerinde süzülüyordu." şeklindeki açıklamaları ile durumu aydınlatan memur, kadının panik halinde olmadığını de sözlerine ekledi.

Kim bilir, bu şahıs belki şok halindeydi, belki de kilitlenmiş olduğu telefonu üzerinden takip ettiği Facebook bildirimlerinde herhangi bir şey kaçırmadığından dolayı mutluydu... Tayvanlı kadının yaptığı ilk açıklamaysa bu durumu destekler nitelikte oldu zira kadın, anlattığına göre tamamen Facebook'a kitlenmiş şekilde yürümeye devam ediyordu. Memur Kelly'nin The Age'e yaptığı açıklamasındaki çapıcı kısımsa, kadının esasen yüzmediği, sadece sırt üstü dönük şekilde su üzerinde süzüldüğü bilgisi oldu. 20 dakika kadar su içerisinde kalan kadının dışarı çıktığında çok üzgün olduğunu gördüğünü belirten Kelly, aynı zamanda ne kadar şanslı olduğunu da beyan etti zira kadının suya düştüğü esnada bölgeden geçen birisi yerel görevlileri anında uyardı. Olaylar Malbourne saati ile Pazartesi 11:30 sıralarında gerçekleşti.

Bu kadar Facebook bağımlısı birisinin geçirdiği su dolu kazadan sonra telefonu için endişelenebilirsiniz ama merak etmeyin, o bir şekilde telefonunu su yüzeyinde tutmayı başarmış. Diğer taraftan bu olay, telefonu ile ilgilenirken bir yerden düşen insanlar kategorisi için ne ilk ve öyle görünüyor ki ne de son örnek olacak.