Gerçek ile sanal dünya arasında ince bir çizgide yer alan oyunlar, insanlara gerçek hayatta yapamadığı şeyleri sanal dünyada yapma imkanı verir. Deyimi yerindeyse zamanın nasıl geçtiğinin farkına varılmamasının ardından, günümüz kıymetli vaktinin çoğunu onlara harcarız. Bazen sevdiğimiz prensesi kurtarmak isterken, bazen Ronaldo olur Nou Camp sakinlerini susturmaya çalıştırırız.

Gelişen teknolojiye paralel olarak, sahip olduğu görsel-ses efekti, grafikler, yazılımlarla bize en gerçekçi deneyimi sunmak isteyen oyunları fazlasıyla görür olduk. Gerçeği en yakın olanın tadını çıkarmalı mıyız, yoksa oyunun amacının günlük hayattan uzaklaşarak hayal dünyasına dalmak olduğunu mu hatırlamalıyız?

MARİO

1995 yılında hayatımıza girdiğinden beri, oyun ile tanışmamızı, oyun dünyasına adım atmamızı sağlamıştı. 509.4 milyon ile gelmiş geçmiş en çok satan oyun olan Mario’nun da gelişen teknolojiye ayak uydurmaması beklenemezdi. Günümüze oranla düşük çözünürlüğü ve iyi olmayan grafikleri ile yıllardır oynadığımız Mario, artık daha farklı görünüyor.

Geçtiğimiz aylarda Aryoksini adlı YouTube kullanıcısı, karakterin içerisinde bulunduğu bir video hazırlamıştı. Yapımcılara bir mesaj niteliğindeki videoda, Mario daha önce hiç bu kadar gerçek olmamıştı. Henüz oyun halinde olmasa da, gelecekte projenin gerçekleşmeyeceğine dair bir yorumda bulunamayız. 

PROJECT CARS

Gezegenin en iyi yarış oyunu sloganıyla Slightly Mad Studios tarafından geliştirilen oyunun, efsane Need For Speed serisinin varlığında gelmiş geçmiş en iyisi olması hakkında bir yorumda bulunamayız. Ama gelmiş geçmiş en gerçekçi oyundan bahsedebiliriz. Porsche 997 GT3 otomobili ile karşılaştırıldığında, ekranın üstüne bakmadan, hangisinin gerçek olduğunu tahmin etmek kolay gözükmüyor.

CRYTEK: THE CLİMB

Şimdiki maddedeki oyunun, sanal gerçeklik cihazlarına uygun olarak piyasaya sürüldüğünü söylersek, ne tür bir gerçeklik deneyiminden bahsettiğimiz belli olur diye düşünüyoruz. The Climb adındaki oyun 2160x1200 çözünürlük kalitesinde, 90 FPS’de oynanabiliyor. Oculus Rift kullanıcıların cihazlarında deneyimleyebildikleri oyun, adrenalin hormonunun varlığından hoşnut olanlara yönelik olacak. Çünkü oyunda, dağa tırmanıyorsunuz.

CALL OF DUTY: BLACK OPS 3

Yalnızca satış rakamlarına bakmaksızın, Call Of Duty serisinin en iyi oyunlarından biri olarak betimlenen Black Ops 3, kullanıcılara aynı zamanda en gerçekçi deneyimlerden birini sunmuştu. Geçtiğimiz yılın en iyilerinden olan oyunun görüntüleri ile sizi baş başa bırakmanın bu noktada daha doğru olacağını düşünüyoruz.

GTA 5

Bilim-kurgudan uzak kalarak, gerçek hayatın oyuna yansıması olarak karşımıza çıkan GTA serisi ve son oyunu GTA 5, çıktığı günden beri kullanıcı yorumlarına bakılarak çok sevilmişti. Rockstar North’un kullanıcı yorumlarına bakarak hazırladığı ve kullanıcıların beklentilerini sonuna kadar karşıladığı oyun GTA hayranlarının vazgeçilmezlerinden biri durumunda.