Zamanında hem aksiyonun tavan yaptığı, kafa, göz, kol, bacak gibi uzuvların havada uçuştuğu ve bir o kadar da korku ve gerilim unsurlarını barındıran efsanevi oyun DOOM, bildiğiniz gibi bu sene yeniden sevenlerine merhaba diyecek.

id Software ve Bethesda'nın piyasaya süreceği yepyeni DOOM, daha önce seçili kişilere oynattığı kapalı alfa süreci ardından şimdi de isteyen herkesin katılabileceği açık betasürecini başlatıyor.15 Nisan 2016 ve 18 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan betaya, sadece PC değil, aynı zamanda PlayStation 4 ve Xbox One oyuncuları da katılabilecek. Sadece iki harita üzerinden test edilebilecek oyunda bu açık olan haritaların adı ise Heatwave ve Infernal olacak. Klasikleşen Team Deathmatch ile kapışabileceğiniz oyunda ayrıca Warpath modu ve şeytan olarak takılabileceğiniz Revenant modları açık bir şekilde sunulacak.

Rocket Launcher, Plasma Rifle, Super Shotgun, Vortex Rifle, Static Rifle, Heavy Assault Rifle, Lightning Gun ve Gauss Cannon Power Weapon silahları ile Frag Grenade, Personal Teleporter ve Siphon Grenade ekipmanlarını kullanabileceğiniz oyunun beta boyutu 5 GB ile 10 GB arasında değişecek. Eğer siz de DOOM'u merak ediyor ve satın almadan önce emin olmak istiyorsanız bu beta testine istediğiniz cihazdan biriyle katılabilirsiniz. Aynı zamanda "Acaba bilgisayarım kaldırır mı?" gibi sorunun da cevabını bizzat test ederek görebileceksiniz. Ancak bu bir beta testi olduğu için sorunlar ve sıkıntılar olabileceğini de unutmayın.