Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu başına gelen ilginç bir olayı bugün köşesinden aktardı ve herkesi uyardı. İşte Eyüboğlu'nun o yazısı: 

Cep telefonum çaldı; baktım ekranda 0 850 5325427 yazıyor. Alo der demez, karşıdaki konuşmaya başladı:

“Garanti Bankası Kredi Kartları Sigorta Bölümü’nden arıyorum, Ali Eyüboğlu ile mi görüşüyorum?”
 
“Evet, buyrun benim”
 
“Biliyorsunuz, sigortalı kredi kartı müşterimiz olduğunuz için bankamız sizden her ay özel sağlık sigortası payı kesiyor. Dör
t yıldır sizden prim tahsilatı yapılmasına rağmen bu sağlık sigortasını hiç kullanmadığınız için yasa gereği kesilen parayı hesabınıza iade işlemini yapacağız.”
 
Banka, 950 lira iade edecekmiş hesabıma!
 
Banka kayıtlarındaki cep telefon numaramı, ev adresimi, 5406 ile başlayan kredi kartımın son dört hanesini söyleyen kişi, ardından o kartın son kullanma tarihini sordu. Bankacı(!), kredi kartımın arka yüzündeki üç haneli güvenlik numarasını sorunca içime kurt düştü.
 
Nereden bileyim beni bankadan arayıp aramadığınızı deyince yanıtı şu oldu:
 
“Kurumsal numaramızın görünüyor olması lazım ekranınızda. İsterseniz o numaradan arayabilirsiniz beni. İsmim Gürkan Canbolat. Dahili numaram da 4506.”
 
Telefonu kapatır kapatmaz beni aradığı numarayı çevirmeye başladım ki “kapı duvar”!
 
Hemen Garanti Bankası’nı arayıp, durumu ilettim. Karşıma çıkan görevlinin özetle söylediği şuydu:
“Maalesef banka bilgilerine bir şekilde ulaşan çeteler var. Ancak ellerindeki bilgiler, hesaplardan para çekmek için yeterli değil. Kart sahiplerini arayıp, o eksik bilgileri ele geçirmek için önce ellerindeki bilgileri söyleyip, güven telkin ediyorlar. O bilgileri alınca da hemen harekete geçip, hesaptan istedikleri çekimi yapıyorlar.”
Ne olur ne olmaz diye Garanti kartlarımı iptal ettirdim.
 
Bugüne kadar hep alacakları için arayan bankacıların, durup dururken 950 lira iade etme gerekçesiyle arıyor olması inandırıcı gelmedi bana...
 
O yüzden düşmedim bu tuzağa!
 
Aman dikkat!
 
Siz siz olun, ekranda görünen numaraya inanmayın ve bu sahtekârların tuzağına düşmeyin.

Milliyet