2005 yılında Fransa'da kurulmuş olan bir video barındırma servisi olan Dailymotion, son dönemde artan kullanıcı sayısı ile başarılı bir şekilde büyümeye devam ediyordu.
Geçtiğimiz günlerde bir hack saldırısına uğrayan video paylaşım sitesinden, 85 milyon kullanıcıya ait e-posta, kullanıcı adı ve şifre gibi bilgiler çalındı.
Shiftdelete.Net'in haberine göre bu üzücü olay tazeliğini korurken, akşam saatlerinden bu yana Dailymotion'a ulaşamayan kullanıcıları maalesef bir erişim engeli kararı karşılamaya başladı.

 
Türkiye'den Dailymotion'a erişilmek istendiğinde ' BAKIRKÖY 5. SULH CEZA HAKİMLİĞİ'nin 09-12-2016 tarih ve 2016/4465 sayılı kararı ile bu internet sitesine erişim engellenmiştir' şeklinde bir uyarı ile karşılaşılıyor.
Siteye erişimin neden engellendiği hakkında net bir bilgi bulunmazken, yorumların büyük bir bölümü özel hayatın gizliliğini ihlal eden bazı uygunsuz görüntülerin sitede yer alması nedeniyle bu kararın alındığı yönünde.
Dailymotion üzerinden embed kodları ile sitelere eklenen videolar sorunsuzca görüntülenmeye devam ediliyor. Engel sadece TR uzantısı için geçerli. Yani, dailymotion.com/tr yerine dailymotion.com/de gibi farklı bir ülke uzantısı ile video paylaşım sitesine ulaşabiliyorsunuz.