nsanın telefonunu çaldırması veya kaybetmesi pek hoş bir durum değildir. Haklı şekilde maddi zararın yanında, manevi olarak da birçok baş ağrısı ile uğraşmanız gerekecek. Savcılığa IMEI numaranız ile birlikte vereceğiniz dilekçe ile telefonunuzu çalan veya bulan kişinin kullanmasını yasal yollarla engelleme şansınız bulunuyor. Peki, akıllı telefonunuzun kutusu yoksa ve IMEI numarasına bir türlü ulaşamıyorsanız ne yapmanız gerekiyor?
İŞTE TELEFONUN IMEI NUMASIRI BULMANIN YOLU
Çalınan / kaybolan akıllı telefonun IMEI numarasını bulmak için Google Hesap Özeti sayfamıza giderek gidip şimdiye dek kullanmış olduğumuz tüm cihazların IMEI numarasını elde etme şansımız var. Çalınan veya kaybolan cihazınıza ait olan numarayı alıp işlem yapabilirsiniz. Fakat bu anlatacağımız yol Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlar için geçerli. Google Hesap Özeti sayfanız için şu bağlantıya tıklayın. Çalınan / kaybolan akıllı telefonun IMEI numarasını bulma işleminin operatör tarafında da pek mümkün olmadığının altını çizelim. Yani siz hizmet aldığınız firmayı arayıp talep ettiğinizde muhtemelen size vermeyeceklerdir. O halde başlayalım.

Çalınan / kaybolan akıllı telefonun IMEI numarasını bulma için Google Hesap Özeti sayfamıza giriyoruz. Biraz önce verdiğimiz bağlantıya tıklayarak veya doğrudan https: //www.google.com/settings/dashboard'hl=tr sayfasına giderek Google Hesap Özeti sayfamıza giriş yapabiliriz. Yüksek ihtimalle Google şifrenizin tekrar girilmesi sizden istenecek.

Servise giriş yaptıktan sonra Google Hesap Özeti kısmına gidin. Google servislerine zaten otomatik olarak giriş yapılıyorsa bağlantı sizi doğrudan üstteki sayfaya atacaktır. Doğrudan erişim için https: //www.google.com/settings/dashboard'hl=tr bağlantısını kullanabilirsiniz.

İşte kullandığım tüm cihazlar karşımda. Üreticisi kimmiş, hangi hattı takmışım, ilk ne zaman kullanıp hangi tarihte kullanmayı bırakmışım hepsi net görülüyor. Ayrıca IMEI numaraları da karşımda. Tabii siz bunları bulanık görüyorsunuz. ? Çalınan / kaybolan akıllı telefonun IMEI numarasını bulmak işte bu kadar basit. Bundan sonraki adımlar IMEI numaranızı operatöre, savcılığa ve polise bildirmekten ibaret olacak. Bir daha yaşanmaması dileğiyle diyelim.