Facebook üzerinden dolandırıcılık yapanların yöntemlerine akıl sır ermiyor. Önceleri dolandırıcılar 'arkadaştan para isteme' tekniğini kullanarak, ele geçirdikleri Facebook hesaplarının arkadaş listesindeki kişilerden borç para istiyor ve verdikleri hesap numarasına bu parayı göndermesini söylüyordu.
Arkadaşından gelen bu ihtiyaç mesajına olumlu yanıt veren birçok kişi de bu dolandırıcılığın kurbanı oluyordu.

İnternet üzerinden dolandırıcılık yapanlar son günlerde yeni bir yöntem daha keşfetti.

Hürriyet editörlerinden biri de az kalsın bu yöntemin kurbanı oluyordu. Editör, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Facebook sayfamda bir konuşma penceresi açıldı. Karşıdaki kişi, uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaşımdı ve hal hatır soruyordu. Her zamanki doğallığımla yanıt verdim ve ben de ona nasıl olduğunu sordum. Bir firma için hediye bileti dağıttığını söyledi ve telefon hattımın faturalı olup olmadığını sordu. Daha sonra da telefonumdan g50 yazıp 7979'a mesaj göndermemi söyledi.

O sırada durumdan şüphelendim ve internette yaptığım kısa bir aramadan sonra bunun bir dolandırıcılık yöntemi olduğunu fark ettim. En kısa sürede arkadaşıma ulaşmaya çalıştım."

Eğer editör bu durumu fark etmeseydi ve dolandırıcının istediği numaraya mesajı gönderseydi, cep telefonuna bir mesaj daha gelecekti.

Dolandırıcı bu sefer de o mesajı 'onay' yazıp yanıtlamasını isteyecekti. İşlemin sonunda ise editörümüzün telefon faturası üzerinden 50 liralık harcama yaptığı görülecekti.

Söz konusu telefon numarası bir oyun platformuna ait. Dolandırıcılığın kurbanı olan kişilerden alınan paranın daha sonra dolandırıcılar tarafından oyun platformundan tahsil edilip edilmediği henüz bilinmiyor.

Ulaşmaya çalıştığımız oyun platformu ise kendi sitesi üzerinden bir duyuru yaparak, kişilerden bu tür mesajlara kesinlikle itibar etmemesini istiyor.

Hürriyet editörünün arkadaşı S. ise arkadaş listesindeki 30 kadar kişiye bu tür mesajlar gönderildiğini ve arkadaşlarından birkaçının da bu mesajlara olumlu dönüş yaptığını söyledi. Konuyla ilgili olarak arkadaşlarını uyaran S. olayı savcılığa taşıyacağını da iletti.