Apple’ın San Francisco’da gerçekleştirdiği etkinlikte her ne kadar Apple Watch ön planda olsa da yeni MacBook görenleri kendisine hayran bıraktı.
Apple’ın San Francisco’da gerçekleştirdiği etkinlikte her ne kadar  Apple Watch ön planda olsa da yeni  MacBook görenleri kendisine hayran bıraktı.

Apple’ın yeni MacBook’u üç metalik renkte, fansız, yüzde 24 daha ince olmak üzere hem etkinliğe hem de teknolojipazarına damgasını vurdu. Hem Türkiye hem de Amerika’dan canlı yayınla aktardığımız  Apple etkinliğinde yeni  MacBook inceliği ve şık tasarımı ile dikkatleri üzerine çekerken fansız oluşu ile de yeni bir dönemin başlangıcına imza attı.

Yeni MacBook’un görücüye çıktığı ilk andan itibaren dikkat çeken altın renkli modeli, iPhone’dan sonra  MacBook ailesine de eklenmiş oldu. Yani MacBook’un dikkat çeken bir diğer yeniliği ise cihazın bir önceki nesile göre yüzde 24 daha ince olması.

Yeni  Macbook sadece 0,9 kilogram ağırlığında ve 13,1 mm kalınlığında.

Apple’ın oldukça şık bir oynama ile tuş takımını küçültmeden sadece incelttiği tuşlar, klasik klavyelerdeki tuşlara göre yüzde 40 daha ince ve iyileştirilmiş aydınlatmaya sahip. Tüm bu yeniliklerin yanında dokunmatik fare üzerinde de yeniliğe giden Apple, “Force Touch/Click” adını verdiği yeni sistemi ile dokunmatik fare artık tıklamaya değil parmak hareketlerine ve dokunmaya karşı daha duyarlı kılındı.

Yeni  MacBook FANSIZ!

Apple’ın ilk olarak altın rengi ile daha sonrada inceliği ile dikkat çeken yeni  Macbook modeli, fansız olması ile de izleyicileri şaşırtmayı başardı. Yeni cihazların üzerinde fan yer almıyor. Tasarımı sebebi ile fan gereksiniminden kurtulan yeni Macbook, fan alanından tasarruf etmesinin yanında 9 saat kablosuz ağa bağlı şekilde dolaşma ve 10 saat video izleme süresine ulaşmış durumda.

Bir İlk! USB-C bağlantısı!

Apple gerçekleştirmiş olduğu etkinlikte bir yeniliğe daha imza atarak Macbook’ların yeni serisinde yalnızca adaptör bağlantı yeri ve 1 tane UBS-C bağlantı noktasına yer verdi.

Yeni MacBook’un teknik özelliklerine göre fiyatları şu şekilde sıralanıyor;

12-inç retina ekran,1.2 GHz Intel Core M işlemci, 8 GB Ram ve 512 GB SSD modeli 1599 dolar

12-inç retina ekran,1.1 GHz Intel Core M işlemcili 8 GB Ram ve 256 GB SSD modeli1299 dolar

Yeni MacBook’lar 10 Nisan’dan itibaren satışa başlanacak. Ülkemize geliş tarihi konusunda ise henüz resmi bir açıklama bulunmamakta.

 
Karşınızda Tüm Detaylarıyla  Apple Watch
 
Hem Türkiye hem de Amerika’dan canlı olarak aktardığımız  Apple etkinliği oldukça hareketli geçti.  Apple akıllı saati  Apple Watch’u tanıtarak büyük beğeni topladı.

Uzun süredir merakla beklenen  Apple Spring Forward, bekleyenlerini hayal kırıklığına uğratmadı. Apple,  Apple Watch’u tanıtarak beklenilene oranla birçok yeni ve önemli özelliği teknolojiseverler ile buluşturdu. İlk olarak  Apple Watch Sport,  Apple Watch ve  Apple Watch Edition modelleri görücüye çıkaran Apple, bu üç akıllı saatini 3 farklı malzeme ile piyasaya sunuyor.

Apple’ın akıllı saati  Apple Watch ile oldukça iddialı olduğu tüm etkinlik boyunca izleyenlere hissettirilirken “Şimdiye kadar ürettiğimiz en kişisel cihaz” olarak lanse edilen  Apple Watch, hem tasarımı hem de yapabildikleri ile büyük beğeni topladı.  Apple Watch’un ilk ve en çok vurgulanan özelliklerinden biri olan iPhone’unuza gelecek çağrıları iPhone’u cebinizden çıkarmadan dâhili hoparlörü ve mikrofonuyla  Apple Watch ile cevap verebiliyor olmanız. Bu özelliğin yanında teknolojiseverlerin en çok dikkatini çekem bie diğer özellikte Apple’ın en gözde servislerinden biri olan “Hey Siri” diyerek iPhone’daki normal Siri’yi  Apple Watch’da da kullanabiliyor olmanız.
 
Çağrı cevap vermekten mesaj ve diğer mesajlaşma uygulamalarını da yönetebileceğiniz  Apple Watch, başka hiçbir araca ihtiyaş duymadan kendi uygulaması sayesinde tüm e-posta detayını da okuma desteği de sunuyor. Tüm bu beğeni kazanan özelliklerinin yanında müzik, harita, workout, stopwatch, kamera gibi uygulamalarıyla da desteklenen  Apple Watch, iPhone üzerinden fotoğraf çekme özelliğine de sahip.

Giyilebilir teknolojiler konusundaki en büyük handikap olarak sayılan konulardan biri olan uygulama tarafında da Ayrıca AppStore’da Nike+ Running, Shazam, Ebay, Evernote, Twitter ve Instagram gibi uygulamaları bulunduran  Apple Watch ilerleyen zamanda bir çok popüler uygulamayı bünyesinde bulunduracağa benziyor.

Uygulama konusunda  Apple Watch’da parlayan bir yıldız da SPG uygulaması oldu. Artık  Apple Watch’unuzu oteldeki oda kartı olarak kullanabilecek ve kapı kartı olmaksızın odanıza giriş yapabileceksiniz. 10 Nisan’da ön satışa çıkacak ve 24 Nisan’da da Avustralya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hong Kong, Japonya, Birleşik Krallık ve tabi ki Amerika’da satışa çıkacak olan  Apple Watch, 18 saatlik oldukça iddialı.  Apple Watch’ların fiyatları ise şu şekilde sıralanıyor;

Apple  Watch Sport 38mm Kasa ve Plastik Kordon: 349 Dolar
Apple  Watch Sport 42mm Kasa ve Plastik Kordon: 399 Dolar
Apple  Watch 38mm Paslanmaz Çelik Kasa ve Plastik Kordon: 549 Dolar
Apple  Watch 42mm Paslanmaz Çelik Kasa ve Plastik Kordon: 599 Dolar
Apple  Watch 38mm Paslanmaz Çelik Kasa ve Deri Kordon: 649 Dolar
Apple  Watch 42mm Paslanmaz Çelik Kasa ve Deri Kordon: 699 Dolar
Apple  Watch 38mm Paslanmaz Çelik Kasa ve Metal Kordon: 649 Dolar – 949 Dolar
Apple  Watch 42mm Paslanmaz Çelik Kasa ve Metal Kordon: 699 Doalr – 999 Dolar
Apple  Watch Edition 38mm 18K Altın Kasa ve Plastik Kordon: 10.000 Dolar
Apple  Watch Edition 42mm 18K Altın Kasa ve Plastik Kordon: 12.000 Dolar
Apple  Watch Edition 38mm 18K Altın Kasa ve Deri Kordon: 15.000 Dolar
Apple  Watch Edition 42mm 18K Altın Kasa ve Deri Kordon: 17.000 Dolar