Balıkesir Valiliği yoğun şiddet, hırsızlık, argo, kan, cinsellik, alkol, uyuşturucu kullanımı gibi temalar içeren 6 bilgisayar oyununun internet kafelerde oynatılmasını yasakladı.
Valilik, "İşyerlerindeki bilgisayarlarda, uyuşturucu veya uyarıcı madde alışkanlığı intihara yönlendirme, cinsel istismar, müstehcenlik, fuhuş, şiddet, kumar ve benzeri kötü alışkanlıkları teşvik eden ve 18 yaşındaki küçüklerin psikolojik ve fizyolojik gelişimine olumsuz etkisi olabilecek oyunlar oynatılamaz" hükmünü içeren 9/g maddesine dayanarak bilgisayar oyunlarının incelenip, değerlendirilmesi amacıyla akademisyenlerden ve uzmanlardan oluşan bir komisyon kurdu. Komisyon 56 bilgisayar ve demoları inceleyerek yoğun şiddet, hırsızlık, argo, kan, cinsellik, alkol, uyuşturucu kullanımı gibi temalar içeren Grand Theft Auto (GTA), Hitman, Bloodrayne, Battlefield Vietnam, The Godfather 1-2, Metin 2 adlı oyunların internet kafelerde oynatılmasının sakıncalı olacağını belirten bir rapor hazırlayıp, valilik makamına sundu.

Sadece 18 yaş üstü için uygun bulunan bu oyunların internet kafelerde oynatılmamasını kararlaştıran Valilik oyun yasağını kafe sahiplerine yazıyla duyurdu. Ayrıca web sitesinden ilan ederek kararı uygulamaya geçirdi. İnternet sitelerinin bu karar sonrası bu oyunları sildiği belirtildi.

YASAKLANAN OYUNLAR VE İÇERİKLERİ:

Valilik sitesinde oyunlarla ilgili şu açıklamalar yeraldı:

* GRAND THEFT AUTO (GTA) : Gangsterlerin, çete üyelerinin karıştıkları tüm illegal faaliyetleri (hırsızlık, banka soygunu, cinayet, uyuşturucu, alkol, fuhuş vb.) konu alan bir oyun.

* HITMAN : Öldüreceği şahıslara yaklaşmak için etrafındaki şahısları da öldüren bir tetikçiyi konu alan oyun.

* BLOODRAYNE 1-2 : Vampirlere karşı özellikle kesici aletlerle yapılan mücadele ve aksiyon oyunu.

* BATTLEFIELD VİETNAM: Vietnam savaşını konu alan ve çok çeşitli harp silahlarının kullanıldığı savaş oyunu.

* THE GODFATHER 1-2 : Mafyanın illegal faaliyetlerini konu alan çete ve gan gster oyunu.

* METİN 2 : Planlanmış cinayetler kan ve öfke savaş oyunu. Çeşitli cinayetleri normal bir olay gibi gösteriyor.