Teknoloji endüstrisinin beş büyük devi yapay zeka çalışmaları açısından güçlerini birleştiriyor. Konuyla ilgili New York Times Eylül ayının başlarında yayınladığı bir haberde Google, Facebook, Microsoft, IBM ve Amazon'un bir araya gelerek yapay zekayla ilgili bir proje üzerinde fikir alışverişinde bulundukları açıklanmıştı. Söz konusu işbirliğine dair detaylar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.
5 büyük teknoloji devi yapay zeka için buluşuyor
"Partnership on Artificial Intelligence to Benefit People and Society" ("İnsan ve Toplum Yararı için Yapay Zeka Üzerinde İşbirliği") adı verilen bu ortaklığın yapay zeka çalışmalarına dair etik, şeffaflık ve gizlilik gibi alanlarda elde edilebilecek en iyi uygulamaların araştırılması ve tavsiyesiyle ilgili olduğu belirtildi. Söz konusu proje ayrıca araştırmacıların ve endüstrideki önemli oyuncuların da birbirleriyle iletişim kurmaları adına açık bir platform oluşturmayı amaçlıyor.
Bu dikkat çekici girişimin web sitesinde konuyla ilgili yer alan açıklama ise şöyle: "Yapay zeka teknolojilerinin insanların yaşamlarının niteliğini arttırmak adına harika bir umut vadettiğine inanıyoruz. Bu teknolojiler insanlığa; iklim değişikliği, yiyecek, eşitsizlik, sağlık ve eğitim gibi önemli küresel zorluklar açısından yardımcı olması için kullanılabilir."