ZONGULDAK'ta, sokak aralarında erkek arkadaşlarıyla futbol oynarken Zonguldak Gençlik Merkezi Spor Kulübü'nde bir araya gelen futbolcu kızlar, şimdi Kadınlar 2'nci Futbol Ligi'nde milli forma hedefiyle mücadele ediyor.
2007'de kurulan Zonguldak Gençlik Merkezi Spor Kulübü, 8 takımın yer aldığı 1'inci grupta şuana kadar oynadığı 8 maçta 5 mağlubiyet, 3 galibiyet alarak 9 puanla 6'ncı sırada yer alıyor. 17'si lise, 2'si üniversite öğrencisi, 3'ü de lise mezunu 22 kişiden oluşan takım, ilk ikiye girip play-off oynamayı hedefliyor. Hafta sonu Eskişehirspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını Kemal Köksal Stadı'nda sürdüren takımın antrenörü Selim Oral, çok zor bir iş yaptıklarını söyledi. Maddi imkansızlıklar yüzünden ligden çekilen ve kapanan kulüpler olduğunu belirten Oral, şöyle konuştu:
"Biz böyle bir ortamda mücadele veriyoruz. Hedefimiz bu ligde mücadele etmek ve milli takıma oyuncu çıkarmak. Bir başka amacımız da bu sporcuları milli yapıp üniversite yolunu açmak. Bu çocuklar sokak aralarında erkek kardeşleriyle, erkek arkadaşlarıyla futbol oynayarak buraya gelmişler. Bu çocukların bir arada olmaları, kendilerine olan özgüvenlerini, kendi problemlerini çözmelerini, takım dayanışması içinde ortak mücadele etme ruhlarını kazandıracaktır."
19 yaşındaki Şaika Güliliksiz, 6 yıldır futbol oynadığını belirterek, "Mahalle arasında futbol oynuyordum. Şimdi buradayım. Benim için çok güzel. Hedefim milli takımda oynamak" dedi. Diğer futbolcular da milli takım forması giymek için çok çalıştıklarını söyledi.