Mehmet Kayhan YILDIZ-Tolga YANIK/ KONYA, () - GALATASARAY'ın 1-0 kazandığı Ziraat Türkiye Kupası sonrası Galatasaray teknik Direktörü Roberto Mancini ve Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve futbolcular açıklamalarda bulundu. 
KUPAYI BAŞKAN VE SAKATLANAN OYUNCULARA ARMAĞAN ETTİ 
Kupayı sakatlanan Bruma ve Aydın'a hediye ederek konuşmasına başlayan Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, "Bu kazandığımız kupayı öncelikle kupa maçlarında kaybettiğimiz iki oyuncumuz Buruma ve Aydın’a armağan etmek istiyorum. Diğer taraftan başkanımız bugün aramızda değildi. Gereksiz kurallardan dolayı bugün ceza aldığı için yanımızda değildi. O yüzden başkanımıza da armağan ediyorum. Bütün camiamız ve taraftarımıza armağan ediyorum" dedi.
KUPAYI HAK EDEN BİR GALATARAY VARDI 
Maçın zor olacağını bildiklerini belirten Mancini şunları söyledi: "İyi futbol oynayan bir takım ve diğer taraftan iyi bir teknik direktörleri var. Maçın zor geçeğini biliyorduk ve öyle geçti. Ama bakıldığı zaman bugün gerçekten oynadığı oyun ve gösterdiği performansla kupayı hak eden bir Galatasaray vardı. 4-5 tane yüzde 100 gol şansı yakaladık. Maçın geneline bakıldığında kupayı kazanmayı hak eden bir Galatasaray vardı." 
SÜPER KUPAYI KAZANIP SONRA ŞAMPİYONLUK İSTİYORUZ 
Böyle başarıları daha önce yaşadığının hatırlatılarak Galatasaray’da da önümüzdeki dönemde aynı başarıların görülüp görülmeyeceği sorulan Mancini, "Bakıldığı zaman hem futbolculuk hem hocalık kariyerimde bu benim kaderim gibi bir şey. Önce ulusal kupa, ondan sonra gelen bir şampiyonluk. Tabi ki önümüzde bir süper kupa maçı var. Bu kupayı kazanmak ve ondan sonra da bir şampiyonluk istiyoruz" dedi.
İBRAHİM YAZICI’YI ANDI 
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, sözlerine başlarken geçen sene hayatını kaybeden Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'ya rahmet dileyerek başladı. Türk futbolunda yaşananları görünce İbrahim Yazıcı gibi insanlara ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Sağlam, "Bugün Türk futbolunda yaşananları da görünce futbolun değeri bir daha ortaya çıkıyor. İbrahim Yazıcı gibi önemli insanların Türk futbolunda ne kadar önemli bir yer tuttuğunu, Türk sporunu yönlendiren insanların birbirleriyle yaşadıklarını söylediklerin görünce o insanların değeri biraz daha öne çıkıyor. İbrahim Yazıcı’yı rahmet ve saygı ile anmak istiyorum" dedi. 
TARAFTARA TEŞEKKÜR ETTİ 
43 yıl aradan sonra kupayı yeniden kazanmak istediklerini dile getiren Sağlam şunları söyledi: "Dünkü basın toplantısında kazanırsak kupanın mutluluğunu birbirimizi incitmeden rencide etmeden, bugün ihtiyacımız olduğu gibi birbirimize saygı göstererek yaşayacağız. Kaybedersek de bugün olduğu gibi taraftarıyla futbolcusuyla, teknik adamıyla yöneticiyle, çok olgun ve düzgün Eskişehirspor camiasına yakışır şekilde rakibimizi tebrik edeceğiz ve bu olgunluğu göstereceğiz. Ben özellikle taraftarımıza teşekkür ediyorum. Binlerce insan buraya geldi. Takımlarının kupa mutluğunu yaşamak için o kadar yoldan geldiler. Kupayı biz alamadık, ama onlar aslında kupayı hak ettiler. Keşke bir kupa daha olsa da bu yapmış olduğu davranışların olgunluğun karşılığını onlara verebilseydik. Ama bu gibi düzgün davranışlar hayatta hiçbir zaman karşılıksız kalmıyor. Onların gösterdiği olgunluk ileriki dönemde başarıya da dönüşecektir. Buna inanıyorum."
GOL ATMAYINCA KAZANAMIYORSUNUZ 
Galatasaray ve Teknik Direktör Roberto Mancini’yi tebrik eden Sağlam maç ile ilgili olarak şunları kaydetti: "Oyuna gelince oyun, gol atanın kanacağı maç şeklinde geçti. Başta rakibimiz Galatasaray üstündü, sonra dengeyi kurduk üstünlüğü sağladık. ikinci yarı oyuna hakim olup rakip sahaya yerleştiğimizde şanssız gol yedik. Sonraki baskımız sonuç vermedi. Bugünkü oyun sezon başından beri yaşadığımız sıkıntıyı da ortaya koydu. Sezon başından beri yaşananların bir başka uygulanış şekliydi. Ne kadar oyuna hakim olursanız olun rakip sahada oynarsanız oynayın pozisyon üretip gol atmazsanız maç kanzanamıyorsunuz. Bugün yine bu sıkıntıyı yaşadık. Ama oyuncularımız iyi mücadele ettiler."
ÜLKEYE DERS VERDİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUZ 
Maçı kazanamadıkları için üzüldüklerini de kaydeden Sağlam, "Üzüldük ama 27 yıl sonra final oynamamın, taraftarımızla bu coşkuyu yaşamanın ve taraftarı, yönetici, futbolcusu, teknik adamıyla da ülkeye ders verdiğimiz için mutluyuz. Dileğim şu ki bu güzelliklerin bundan sonraki dönemde devam etmesi. Yaşanan çirkinliklerin biran önce son bulması ve sporun ruhunun da ön plana çıkması. Bugün yaşadıklarımızdan sonra bunu yürekten istiyorum. Bu ortamı kirletenler de biraz kendi ile muhasebesini yaparlar ve doğruyu bulurlar" diye konuştu.
İNANCIMIZ KUPAYI ALMAKTAN YANAYDI 
Galatasaray takım kaptanı Sari Sarıoğlu da şunları söyledi: "Hiçbir zaman finallerin favorisi olmaz. Eskişehirspor da bunu oyunuyla gösterdi. Kupayı almak çok istiyorduk. İnancımız kupayı almaktan yanaydı. Maç heyecanlı ve tempolu geçti. Eskişehirspor’u da tebrik ediyorum. İyi mücadele ettiler. İyi oynadılar. Zaman zaman bize zor anlar yaşattılar. Ama kupayı almayı çok istiyorduk ve bunu da başardık. Kupayı alan arkadaşlarımı ve oynayan oynamayan herkesi kutluyorum. Çünkü bu inancın sonunda kupayı almak vardı. Kupamızı önce camiamıza ve taraftarımıza, bu kupaya giden yolda ciddi sakatlıklar yaşayan Aydın ve Bruma kardeşimize armağan ediyoruz."
İYİ MÜCADELE ETTİK AMA BAŞARAMADIK 
Eskişehirsporlu Kamil Ahmet Çörekçi ise hak etmedikleri bir yenilgi aldıklarını belirterek Galatasaray’ı tebrik etti. Diomansy Kamara ise Eskişehirspor’dan bu yıl ayrılacağını, giderken Türkiye Kupasını Eskişehirspor’a armağan etmek istediğini ancak bunun olmadığını anlattı. 
KUPAYI HEK ETTİK 
Kupayı hak ettiklerini düşündüğünü dile getiren Wesley Sneijder de, "Tabi ki şampiyon olmak ve şampiyonluğu da yaşamak isterdik. Ama ne yazık ki olmadı. Bizim için çok önemli olan bu kupayı kazandık. Bu kupanın önemli olmasının en önemli sebebi bu kupada hem Aydın’ı hem de Bruma’yı kaybettik. O yüzden kupayı tüm camiamız ve taraftarlarımız ile en başta Aydın ve Bruma’ya hediye etmek istiyorum" dedi.

MKY (İA/RT)