Beşiktaş Kadın Voleybol Takımı, CEV Challenge Kupası Final ilk maçında Rusya'nın Zarechie Odintsovo takımına deplasmanda 3-2 yenildi.

Moskova Sport Complex Arena'da oynanan maçı tribünden takip eden Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Başkan Orman, "Kızlarımız çok iyi mücadele etti. Maçı kazanabilirdik, kazanmamız da lazımdı ama önemli değil. Bu maçın İstanbul ayağı var. Pazar günü kendi taraftarımızla beraber galip geleceğimizi ve kupayı kaldıracağımıza inanıyorum. Rakibimiz de çok kuvvetli bir takım ama Beşiktaş takım olarak çok iyi oynuyor."

Beşiktaşlı taraftarları İstanbul'da oynayacakları rövanş maçına çağıran Orman, "Bütün taraftarlarımızı pazar günü saat 18.00'de Burhan Felek Salonu'na bekliyoruz. Bir Avrupa kupasını daha müzemize götürmek için onların desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu.

Pazar günü yapılacak seçimlerin Siyah-beyazlıları etkilemeyeceğini dile getiren Orman, "Beşiktaş taraftarını hiçbir şey etkilemez. Bugün burada da gördüğünüz gibi bir çok taraftarımız geldi. İstanbul'da da salonu hıncahınç dolduracağımızdan eminim" dedi.

Antrenör Adnan Kıstak ise, "Oyuncularımız çok disiplinli oynadı. Rakibimiz çok güçlüydü, oyuncularım onlara da saygı duyarak mücadele etti. Sonuç olarak kaybettik ancak İstanbul'a en azından yüzde 51'lik bir avantajla dönüyoruz. Kendi evimizde seyirci avantajımızı da kullanarak galip geleceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Siyah-beyazlı oyuncu Zeynep Seda Eryüz de, "Bu kadar güzel bir mücadele sonunda galibiyetle dönmeyi çok isterdik. Ama kupa için hala şansımız var. Pazar günü bütün taraftarlarımızı salona bekliyorum. İnşallah kupayı evimizde kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

Ayça Naz İhtiyaroğlu da, "İstanbul için avantajlı bir skor aldık. Eksiklerimizi giderip rövanş maçına hazır bir şekilde çıkmak istiyoruz. İstanbul'da taraftar desteğiyle inşallah kupayı kazanacağız" dedi.

ALİ DANAŞ - MOSKOVA /

ad(gh)