YOZGAT'ta İl Özel İdaresi ve Hizmet Birliği'nin hazırlayıp Kalkınma Bakanlığı'nın Sosyal Destek Programı'yla (SODES) mali yönden desteklediği sportif faaliyetlere yönelik 3 projenin tanıtımı yapıldı, öğrencilere spor malzemesi dağıtıldı.
Yozgat Vali Yardımcısı Kemal Şahin, 3 projenin tanıtımı ve öğrencilere spor malzemesi dağıtımı töreninde yapılan değerlendirme sonucunda teslim edilen 222 projeden 33 projenin uygulanabilirliğinin uygun görülerek, mali yönden desteklenmesinin kararlaştırıldığını, bu projelerin toplam tutarının 4 milyon 58 bin lira olduğunu anlattı. Yozgat Hizmet Birliğince yürütülen 'Haydi Yozgat Sende Bir Pas At' isimli180 bin lira bütçeli proje kapsamında midi futbol sahası ve çevre düzenlemesi yapılıp 128 öğrenciye futbol kursu verileceğini kaydeden Kemal Şahin, daha sonra şöylededi:
"Yozgat Hizmet Birliği'nce yürütülecek 'Hayata Basket Atıyoruz' isimli projenin bütçesi 151 bin liradır. Proje kapsamında basketbol sahası ve çevre düzenleme işi ile 96 öğrenciye basketbol kursu düzenlenecek, kurs sonunda oluşturulan takımlar arasında turnuva düzenlenecek. İl Özel İdaresince hazırlanan 'Bol Bol Voleybol' isimli 118 bin lira bütçeli proje kapsamında ise voleybol sahası ve çevre düzenlemesi yapılıp, 96 öğrenciye voleybol kursu verilecek. Kursiyerlerimizin spor kıyafetleri ve spor malzemeleri ile öğle yemek giderleri proje kapsamında karşılanmaktadır. Proje kapsamında öğrencilerimize yönelik il içi ve il dışı gezisinin yanı sıra piknik ve yemek, müze gezisi, sinema gösterimi organizasyonları ile tamamlayıcı faaliyetler yapılacak."

HG(AY/AÖ) FOTOĞRAF