Ergin KARATAŞ/ MANİSA, () - KARŞILAŞMADAN bir gün önce düzenlenen basın toplantısında iki takımın teknik adamları ve kaptanlarının verdiği fair-play mesajları yerini bulmadı. Gün içinde Fatih Parkı'nda taraftar grupları arasında yaşanan taşlı-sopalı kavganın ardından maç saatinde tribünlerden küfür eksik olmadı. 6. dakikada müsabakının ilk kornerini kullanmak için köşe gönderine gelen Fenerbahçeli Caner ise Galatasaray taraftarlarının attığı bozuk para, çakmak ve patlayıcı maddeler yüzünden zor anlar yaşadı.
İki takımın futbolcuları sahaya Soma'daki faciada hayatını kaybeden madencilerin çocuklarıyla çıktı. Başlama düdüğünden önce Soma'da yaşamını yitiren işçilerin yanı sıra geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba, eski Fenerbahçe Başkanı Faruk Ilgaz ve eski Galatasaray Yöneticisi Turgan Ece anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Süper Kupa finali öncesi Manisa 19 Mayıs Stadı'nda görsel şov vardı. Başlarında madenci baretleri, ellerinde iki takımın bayraklarını taşıyan gençler oyun alanını çepeçevre sararken, onlarca minik öğrenci, önceden çalışılmış hareketlerle saha içine yayılıp, sonrasında Süper Kupa logosu ve iki takımın armalarının yer aldığı dev boyutta bayraklar açtı. Bu arada gösteri yapan gençlerin ve miniklerin giydiği tişörtlerin sırtında kısa süre önce kaybettiğimiz Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın fotoğrafının yer aldığı görüldü.
Soma'da yaşamını yitiren işçilerin yakınları tribünlerdeki yerlerini alırken, iki takımın taraftarları, 'Her yer Soma, her yer karanlık' sloganları attı. Futbolseverlerin tribünlere astığı, 'Soma'nın acısı bizim acımız, yarası bizim yaramız', 'Yüreğimiz kömür karası, sevdamız Fenerbahçe', 'Bir duman indi Soma'ya, oldu kömür karası, Rabbim bir daha göstermesin yürek acısı', 'Şimdi senin için omuz omuza, yalnız değilsin Soma' yazılı pankartlar dikkat çekti.
Son iki Süper Kupa finalinde Galatasaray'ın başında sahaya çıkarak Fenerbahçe'ye üstünlük sağlayan Teknik Direktör Fatih Terim, derbiyi bu kez TFF Futbol Direktörü olarak izledi. Cezalı olan iki kulüp Başkanı Aziz Yıldırım ve Ünal Aysal karşılaşmayı seyredemezken, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp protokol tribünündeki yerini aldı.
Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli ile Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, ilk resmi sınavlarını Süper kupa finalinde verdi. Fenerbahçe'nin tek transferi Diego Ribas, yabancı kontenjanına takıldığı için finalde forma giymezken, Galatasaray'ın yeni transferlerinden Olcan Adın ile Yasin Öztekin ilk 11'de sahaya çıktı, kaleci Sinan Bolat ise yedekler arasında maça başladı.