Sercan SAPANATAN-Mustafa AKIN,İstanbul- Türk futbolunun tecrübeli teknik adamlarından olan Yılmaz Vural Doğan Haber Ajansı'na Türkiye Süper Ligi'ni, hafta sonu oynanacak olan Galatasaray-Beşiktaş derbisini ve hakemlerin performansını değerlendirdi.

Röportaja Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı hakkındaki görüşleri ile başlayan Yılmaz Vural "Şampiyonun kim olduğunu şu an söylemek kahinlik ister" dedi. Tecrübeli teknik adam "Ligin hemen hemen üçte ikisi bitti. Biz bu geçen üçte ikilik bölümde bu işi bitiren olarak Fenerbahçe'yi gördük. Ama bir anda değişiverdi her şey. Bırakın arkasından Galatasaray'ın gelmesini Beşiktaş hepsini geçti ve ikinciliğe oturdu. Demek ki bizlerin söylemleri o anki duruma bağlıymış,ileriyi geleceği hiçbirimiz doğru olarak göremiyorrmuşuz. Çünkü futbolun oyunsal bir boyutu var ve bizler orada ne olacak kestiremiyoruz.Bu işlerde birçok faktör var. Futbolcusu,teknik adamı,yöneticisi ve taraftarı bunların hepsi bir bütün ve biz bunlar arasında neler olduğunu kestiremiyoruz.Futbolun garip tarafı budur.Olaylara gebe bir spordur.İşte bu farklı karakterler bu farklı tepkiler bir anda sizin favori gördüğünüz bir takımı aslında favori olmadığını gösteriyor.Şu anda bizde ligimizde böyle bir durum yaşıyoruz.Bu ligin şampiyonu kim diye söylemek kahinlik ister.Böyle bir şey de futbolun doğasına aykırıdır.Bundan 2 hafta önce Fenerbahçe için "ŞAMPİ" diyenler şu an "ŞA"ya kadar düştü. Bu aslında güzel bir durum lig için heyecan verici bir olaydır.Futbol kamuoyunun hepsi tüm taraftarlar şuan bu şampiyonluk heyecanının etkisini yaşıyorlar.Bu futbol adına güzel bir olay.Ama bu heyecan takımlar için iyi değil tabi bu olaylar takımlar için gergin bir duruma yol açacak. Bu durumda da futbolu idare eden insanların daha dikkatli olması lazım.Sonuç olarak her sene lig de bir şampiyon çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Yılmaz Vural cumartesi akşamı oynanacak olan Galatasaray- Beşiktaş derbisi hakkında da görüşlerini paylaştığı röportajda derbilerin favorisinin olmadığını söyledi ve her iki takımında şampiyonluk için kazanması gerektiğini belirtti.Yılmaz Vural "Beşiktaş'tan başlamak gerekirse,Beşiktaş bu yarışın dışında gözüken takım iken bir anda kendisini şampiyonluk yarışının içinde buldu. Beşiktaş çok yıldız oyuncusu olan bir takım değil ama çok genç ve dinamik bir takım ayrıca takım oyununu iyi oynayan bir ekip.Futbol adına güzel işler yapan bir takım.Gençler tecrübe kazandıkça daha da başarılı olacaklar. Galatasaray takımı +da bireysel anlamda hakikaten üst düzey oyunculara sahip.Şampiyonlar Lig'inde son 16 ya kalmayı başardılar,haftaya da önemli bir maça çıkacaklar. Bence Galatasaray Avrupa Kupalarında daha başarılı bir takım,Türkiye Ligine gelince aynı başarıyı göstermiyorlar.Galatasaray takım oyunundan çok bireysel beceri ile maç kazanan bir ekip konumunda.Tabii ki derbide Galatasaray'ın saha ve seyirci avantajı var ama neticede karşısında direnen bir Beşiktaş olacak.Galatasaray hem Beşiktaş hem de Chelsea maçlarında başarılı skorlar alamazsa eski problemleri gündeme tekrar gelebilir.Belki teknik adam belki de yönetim problemleri yaşar.Bu iki maç Galatasaray için çok önemli. Beşiktaş için ise kaybederse şampiyonluk şansını zora sokacak,ikinciliğini kaybedecek.Bence iki takımda kaybetmemek için sahaya çıkacak.

Tecrübeli teknik adam Yılmaz Vural futbol gündemine dair son açıklamalarını da Türk hakemleri hakkında yaptı.Hakemlerin üzerinde gereksiz bir baskı olduğunu söyleyen Yılmaz Vural bu tip olayların sadece bu sene değil her zaman olduğunu söyledi.Yılmaz Vural "Hakemler üzerinde baskı yapmak sürekli yorum yapmak onları kötülemek bu kulüplerin spora bakışını,spor ahlakını ne kadar olduğunu gösterir.Her kaybedilen puanın sorumluğunu hakem olarak göstermek olmaz sonuçta hakem çıkıp gol atmıyor.Evet hakemler zaman zaman çok önemli hatalar yapıyor ve o hafta o takım hakem yüzünden puan kaybediyor ama ertesi hafta aynı takım başka hakem sayesinde puanda kazandığı oluyor.Yani hata sayısına bakıldığında hemen hemen her takım için aynı seviyede.Hakemlerin bu işte ki niyetleri önemli.Bence bizler hakemleri sorgularken bunları kasti mi yapıyorlar yoksa yetersiz bilgi sahibi hakemler mi onlara bakmamız lazım. Bunda bir kasıt yoksa kendi yetersizliğinden dolayı hata yapıyorsa bizlerin bu hakemlerin eğitime önem vermemiz gerekir.Türkiye hakem eğitiminin en iyi uygulandığı ülkelerden biri.Hakemlerin de işi zor tabii her takım istiyor ki sürekli ben kazanayım ve hakemde benden yana bir tavır alsın böyle bir şey yok.Dolayısıyla bu durumlarda en çok bağıran takımlarımız 3 büyüklerimiz oluyor.Onların lehine yapılan ufacık hatalar ortalığı yangın yerine çeviriyor. Bu sebepten büyük takımlarımızın daha sabırlı ve hoşgörülü olması lazım.Bizler sadece futbol konuşmalıyız hakemleri değil.Maçtan çok herkes, her konu konuşuluyor. Bunların böyle olmaması gerekir" ifadelerini kullanarak açıklamalarını bitirdi. SS-MA(MA)