YILMAZ VURAL: "KULÜPLER YASASI BİR AN ÖNCE KONULMALI" "EN AZINDAN FIFA KOKARTLI HAKEMLER PROFESYONEL YAPILMALI ARTIK" Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ve bugüne kadar 22 takım çalıştırmış olup şu an boşta bulunan Yılmaz Vural, "Türk Futbolu nereye koşuyor" konulu oturumun ikinci bölümünde de önemli noktalara değindiler. SAMET AYBABA:"TORPİLLE GELİRSENİZ GİDERSİNİZ"

Teknik direktörlerin sık sık kulüp değiştirdiğine ya da görevden alındıklarına dikkat çeken Samet Aybaba, "Kalıcı olmak için büyük bir kesimin sizi istemesi lazım Torpille gelirseniz gidersiniz, siyasetle gelirseniz gidersiniz, Federasyonun girişimiyle, birinin değişimiyle gelirseniz gidersiniz ama toplumun büyük bir çoğunluğunun isteğiyle gelirseniz kalırsınız" diye konuştu.



"ABDULLAH AVCI'YA GURBETÇİ OYUNCUYA DAYALI SİSTEM ZOR DEDİM"

Abdullah Avcı'nın milli takımın başına getirilmesiyle başvurduğu sistemi eleştiren Samet Aybaba, gurbetçi futbolcuya dayalı sistemle başarılı olamayacağını Avcı'ya da söylediğini belirterek; "Gurbetçi oyuncuya dayalı bir sistem zor. Abdullah Avcı'ya bunu söyledim. Türkiye'den iskelet kadro oluşturulmalı ve içine gurbetçi oyuncular monte edilmeliydi. O zaman için yaptığı doğruydu. Türk futbolunun içinde bulunduğu ortam nedeniyle, panik havası içinde, bir şeyler yapabilmek adına yaptı bunları Abdullah Avcı. Başarılı olamadı. Şimdi Fatih Terim geldi. 5 yıl. Bazıları eleştiriyor, neden eleştiriyorsunuz. Bir sistem bir metod olacak. Bu süre tanınmalı" dedi.



YILMAZ VURAL: "KULÜPLER YASASI BİR AN ÖNCE KONULMALI" "EN AZINDAN FIFA KOKARTLI HAKEMLER PROFESYONEL YAPILMALI ARTIK"

Yılmaz Vural ise; "Türkiye'de eğitilmiş insan sıkıntısı var. Futbol Federasyonu seçimleri yapılırken, futbolun içinden gelen kimseyi görmüyorsun. Bir de hakemleri profesyonel yapalım. En azından FIFA kokartı hak kazananları yapalım. Çalıştığı yerden çıkarken müdürü hadi koçum dese etkilenir. İşleri sadece hakemlik olmalı.

Bu sistem bozukluk yaratıyor. Bozuk hakem, bozuk antrenör, bozuk futbolcu. Artık kurallarını koyacaksın. Kulüpler Yasası'nı koyacaksın artık, Bu sistem bizi denetleyecek. Uymayanlar varsa, donanımı yeterli değilse; kusura bakma sen bizimle çalışamazsın diyecek" diye konuştu. UD(MA)