TARAFTARLAR CARDİFF CİTY PATRONUNA KARŞI AYAKLANINCA MALEZYALI PATRON GERİ ADIM ATMAK ZORUNDA KALDI VİNCENT TAN'İN ŞİMDİLİK TEKNİK DİREKTÖR ARAYIŞINDAN VAZGEÇTİĞİNİ AÇIKLAYAN YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET DALMAN SEZON BİTENE KADAR MALKY MACKAY İLE YOLA DEVAM EDECEKLERİNİ AÇIKLADI Cardiff City Teknik Direktörü Malky Mackay'i işine son vermekte kararlı olan kulübün Malezyalı milyarder sahibi Vincent Tan, haftasonu Liverpool-Cardiff maçında Anfield Stadı'nda tüm taraftarlardan aldığı tepki ve durumu yumuşatmak için tatil programını erteleyen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dalman'ın araya girmesiyle geri adım atmak zorunda kaldı ve "Ben istifa etmem" diyen Malky Mackay'ın sezon sonuna kadar görevinde kalmasını kabul etti.

Hala görevinin her an durdurulabileceğine inanan Malky Mackay, Noel'de yeni bir sürprizle karşılaşabileceği ve Tan'ın tetiği çekebileceği ihtimali olduğunu söyledi.

Mehmet Dalman'ın basına dağıttığı bildiriden krizin şimdilik ortadan kalktığı anlaşıldı. Bu durumda Cardiff'e Teknik Direktör olma şansı yüksek olan Vural Yılmaz'ın Premier Lig'e gelmesi şimdilik yattı.

Kulüp kaynakları Vincent Tan'ın kendisine kafa tutan 42 yaşındaki Malky Mackay ile potestoların yapıldığı Anfield Stadı'nda yüzyüze konuşmadığına dikkat çektiler. Mackay'in kulübüyle tek teması menajeri Raymond Sparks'ın Mehmet Dalman ile konuşması oldu. Mehmet Dalman'ın Malky Mackay'e uzun vadeli bir garanti vermediği öğrenildi.

Tan'ın Mackay'in işine son vermekten vazgeçip geçmediğiğ sorulunca soruna baışcı bir çözüm bulmaya çalışan Mehmet Dalman," Şu anda evet.Kriz şu an sona erdi" yanıtını verirken Mackay'in yeni birşey olana kadar Mackay'in görevine devam edeceğini belirtti. Mackay'in Kıbrıslı Türk işadamının gayretlerini takdir ettiği kaydedildi. Bu arada Yılmaz Vural dışında Sven Goran Eriksson gibi hocalarla da kulübün görüşmeler yaptığı bildirildi. FZ(UD)