Slovakya'nın Humenne şehrinde dün başlayan ve bugün sona eren, yıldızlar grekoromen güreş dünya güreş şampiyonası son gününde Türkiye adına mindere 5 sporcumuz çıktı:

Enes Bilal Yeşilçiçek ve Murat Özcan elenirken, Kerem Kamal finale kaldı. Doğukan Kuru ve Ozan Tanga ise, bronz madalya için akşam seansında mindere çıktılar.

KEREM KAMAL FİNAL MAÇININ SON 2 SANİYESİNDEKİ HATASIYLA ALTIN MADALYAYI KAYBETTİ

Sabah seansında çıktığı tüm karşılaşmaları kazanarak final oynamayı hak eden Kerem Kamal, final karşılaşmasında Rus Atmir Kotcev ile karşılaştı. Maçın başından sonuna kadar karşılaşmayı önde götüren Kamal, 2-1 önde olduğu karşılaşmayı maçın bitimine 2 saniye kala rakibinin kafa kol oyununa geldi ve maçı 5-2 kaybederek gümüş madalyada kaldı.

REPESAJ İLE BRONZ MAÇINA ÇIKAN DOĞUKAN KURU, DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Bronz madalya (3.'lik 5.'lik) için Kırgızistan'lı Burgo Beishaliev ile karşılaştı. Maça iyi başlayan Doğukan ilk devreyi 2-0 önde kapattı. İkinci devrede rakibine ihtar verdiren Doğukan Kuru, yerde bağlama ile aldığı puanlarla maçı kazanarak bronz madalyayı kazanan taraf oldu.

OZAN TANGA DÜNYA BEŞİNCİSİ OLDU

Bronz madalya için mindere gelen milli mayomuz Ozan Tanga ise (3.'lik 5.'lik) maçında Azerbaycan'lı Museynov Semour ile karşılaştı. Maçın ilk devresinde verdiği puanlarla (9-0) teknik üstünlükle yenildi ve dünya şampiyonasını madalyasız tamamladı.

Yarın başlayacak olan Yıldız Kızlar Dünya şampiyonasının ilk gününde mindere 5 sporcumuz çıkacak.

Yarın mindere çıkacak olan yıldız kız millilerimiz ve rakipleri:

38 kg da Rahime Arı, Zoltan Cıristina (Romanya)

43 kg da Nur Çınar, Lısa Ersel (Almanya)

49 kg da Gizem Kabak, Seicriu Suzana Georgiana (Romanya)

56 kg da Ayşe Vatansever, Laman Gurbanova (Azerbaycan)

65 kg da Tuğba Kılıç, Alina Levytska (Ukrayna)