Sadece Kasımpaşa’nın değil, geldiği günden beri gösterdiği müthiş performansla Türkiye’nin de en iyi stoperlerinden biri olmayı başaran Ryan Donk, Habertürk’e verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Lacivert-Beyazlı takımın Antalya kampında soruları yanıtlayan Hollandalı oyuncunun en çarpıcı açıklaması, ‘din’ konusunda oldu. Hristiyan olan ancak buna rağmen cuma namazlarına giden ve İslam dinini yakından inceleyen Donk, Müslüman olabileceğini belirtti.
 
‘BABAMIN KARDEŞİ MÜSLÜMAN’
 
Müslümanlığı anlamaya çalıştığını söyleyen Donk, “Takım arkadaşlarım; Tunay, Kubilay ve Halil ile konuşuyorum. İslam dininde en önemlisi Kur’an-ı Kerim... Kafamda bir sürü soru var. Arkadaşlarım bana Flemenkçe Kur’an-ı Kerim verdiler. Ben de okuyorum. Namaz kitabım da var, nasıl kılınması gerektiğini biliyorum. Şu anda Müslümanlığı anlamaya çalışıyorum. Bir süre sonra kendimi hazır hissedersem Müslüman olabilirim. Babamın kardeşi Müslüman... Bizde kimseye ‘Sen öyle olacaksın, böyle olacaksın’ şeklinde baskı kurulmaz. Kendimiz neyi istersek onu seçeriz” ifadelerini kullandı.
 
‘AMATÖR MAÇTA BİLE 600 TARAFTAR VAR’
 
Son dönemde statlardaki taraftar sayısının düşmesinin kendilerini de etkilediğini belirten Donk, “Tribünlerin boş olması bizi etkiliyor. Sanki dostluk maçı oynuyoruz. Süper Lig’de maç yapıyoruz ama izlemeye 600 taraftar geliyor. Ben amatör oynadığımda bile maçlarımızı izlemeye 600 taraftar geliyordu. Taraftar sayısının düşmesi, doğal olarak bizi de etkiliyor” dedi.
 
‘KÜFÜR YÜZÜNDEN CEZA MI OLUR!’
 
Taraftarların ettiği küfürler yüzünden kulüplere ceza verilmesini hala benimseyemediğini belirten Ryan Donk, “Bunu sadece Türkiye’de gördüm... Mesela Hollanda’da bir taraftar anlık bir küfür eder ama üstünde fazla durulmaz. Burada çok uzatıyorlar” diye konuştu.
 
‘TÜRKLER NEREDE OYNAYACAK?’
 
Yabancı kuralı konusunda fikrini paylaşan Donk, şu ifadeleri kullandı: “Türk futbolcular ve Milli Takım için zor olacak. Artık Türk futbolcular çok fazla piyasaya çıkamayacak. Şu anda oynadığımız kurallarla en azından 5 yabancı futbolcunun oynaması gerekiyor. Ancak yeni kuraldan sonra 11 yabancı ile oynarsan Türk futbolcular nerede oynayacak?”