SAKARYA'da oynanan U-16 Yıldız Uluslararası Erkekler Basketbol Turnuvası’nda A Grubu’ndaki milli takım, 3'üncü maçında Letonya’ya 71-68 yenilmesine rağmen çeyrek finale çıktı.
Atatürk Spor Salonu’nda çok sayıda basketbolseverin izlediği maçın ilk periyotunu 21-19 önde tamamlayan ay yıldızlılarımız, ikinci çeyrekte de oyunda kontrolü elinde tuttu ve 15.dakikada 8 sayılık farkı yakaladı: (35-27). Milli takım, devreyi de 39-32 önde kapattı. Mücadelenin üçüncü periyotunda Letonya aradaki farkı kapatarak, oyuna ortak oldu. Son periyota 51-52 üstün giren Letonya karşısında ay yıldızlı takım, son ana kadar mücadelelerini sürdürdüler. Ancak millilerimiz Letonya karşısında 68-71 yenilmekten kurtulamadı.
B MİLLİLER DE YENİLDİ
D Grubu’nda mücadele eden Yıldız B Milli Takım, son maçında Fransa karşısında mücadele verdi. Yıldız B Milli Takımımız Fransa’ya 82-51 yenildi.
TÜRKİYE ÇEYREK FİNALDE
A Grubu’ndaki A yıldız milli takım, Letonya’ya 65-51 yenilmesine rağmen gruptan ikinci olarak çeyrek finale çıktı. Turnuvanın üçüncü günündeki maçlarda Almanya, Bosna Hersek, Gürcistan, Karadağ, Letonya, Polonya ve Arjantin rakiplerini mağlup ettiler. A Grubu’nun ilk maçında Bosna Hersek, Rusya’yı 65-51’lik yenerken, Yıldız Milli Takımımız da Letonya’ya 71-68’lik skorla kaybetti. Letonya üç maçını kazanarak grup lideri olan çeyrek finale çıktı.
B Grubu’nda Almanya, İsveç’i 71-58 ve Gürcistan da Slovenya’yı 85-81’lik skorla yendi. Bu grupta Almanya oynadığı üç maçı da kazanarak grup lideri oldu. Slovenya averajla ikinci olurken, İsveç ile Gürcistan gruptan çıkamadılar.
C Grubu’nda Karadağ, Bulgaristan karşısından 72-45 galibiyetle ayrıldı. Arjantin ise Sırbistan’ı 87-54 ile geçti. Arjantin’in ilk sırayı elde ettiği C Grubu’nda Karadağ ikinci, Sırbistan üçüncü ve Bulgaristan da dördüncü oldu.
D Grubu karşılaşmalarında Fransa, Yıldız B Milli Takımımızı 82-51 ile yenerek 3 maçını da kazanmış oldu. Polonya Ukrayna’yı 56-51 ile yenerek çeyrek finale kaldı. Ukrayna 3. Olurken, Yıldız B Milli Takımımız ise dördüncü sırada yer aldı.
Çeyrek final maçları ise yarın  akşam oynanacak
Yarınki maç programı ise şöyle:
Atatürk Spor Salonu: Letonya–Slovenya, Almanya–Türkiye, Arjantin–Polonya, Fransa–Karadağ
Lütfi Yaman Spor Salonu’nda ise Bosna Hersek–Gürcistan, İsveç–Rusya, Sırbistan–Türkiye B, Ukrayna–Bulgaristan arasında klasman maçları oynanacak.