BURSA Büyükşehir Belediyesi tarafından Mineraliçavuş Mahallesi’nde yaptırılan Yeşil Bursa Stadyumu ve Tesisleri törenle açıldı.
Açılış törenine, AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ve Mustafa Öztürk’ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yeşil Bursa Başkanı İlyas Acar ve yönetim kurulu üyeleri, İcra Kurulu Üyesi İlhan Satık, yöneticiler Yusuf Arslan, Başkan Danışmanı Alpay Şar, U14 ve U15 takımımızın sporcuları ve çok sayıda davetli katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’yı spor kenti yaptıklarını ve çok sayıda spor tesisi açılışı gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Altepe, şöyle dedi:
"FIFA standartlarında olan çim saha ve bunun yanından her türlü etkinliğin yapılabileceği suni çim sahayı bugün açıyoruz. Bu tesisimize bugüne kadar destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bursasporumuzun pilot takımı olan Yeşil Bursa Kulübü'ne stadyum ve tesisin hayırlı olmasını diliyorum. Bursamız da herkese spor ortamı yaratmak için çalışıyoruz. Bu anlamda tüm semtlerimize yürüme mesafesinde spor salonları, yüzme havuzları kazandırıyoruz. Bu tesisler bize gerçekten heyecan veriyor. Bu tesislerimiz ile birlikte sporcu sayılarımızda artışlar kazanıyor. İnanıyoruz ki buradan yetişecek yetenekli sporcularımız yarının şampiyon Bursaspor’un da yer alacaklar."
Yeşil Bursa Başkanı İlyas Acar yaptığı konuşmada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkürlerini sundu. Törende Yeşil Bursa. Yönetim Kurulu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür plaketi ve 16 numaralı Yeşil Bursa forması verdi.
Tesisin açılış kurdelesinin kesilmesi ardından suni çim sahada penaltı atışları yapıldı.