SEZONUN ilk toprak randevusu Oyak Renault 39'uncu Yeşil Bursa Rallisi, Castrol Ford Team Türkiye takımından Murat Bostancı-Onur Vatansever ekibinin birinciliği ile sonuçlandı.
Bursa Otomobil Sporları Kulübü'nün (BOSSEK) Crown Plaza Bursa, Dyo Boyaları, Ströer Kentvizyon ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile organize edilen Oyak Renault 39'uncu Yeşil Bursa Rallisi, 14-15 Haziran tarihlerinde Uludağ eteklerinde yer alan 10 özel etapta koşuldu.
Baştan sona büyük çekişmeye ve heyecana sahne olan zorlu ralliyi, son özel etaplarda yaptığı atak ile 6.1 saniye farkla Castrol Ford Team Türkiye ekibi Murat Bostancı-Onur Vatansever kazandı. Yarışın genel klasman ikinciliğini Tok Sport WRT adına MINI JCW RRC ile yarışan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibi elde ederken, üçüncülük yine yanı takımdan Burak Çukurova-Ünal Tezel’in oldu. Bu yarış öncesinde sadece 0,2 puan farkla şampiyonada lider durumda yer alan Avcı, bu zaferle liderliğini korudu.
Yarışın N4 sınıfı birinciliğini Tok Sport WRT adına Mitsubishi Lancer EVO X ile yarışan genç ekip Yiğit Timur-Emir Şahin elde ederken, RC3 sınıfında Pegasus Racing adına Fiat Punto S1600 ile yarışan Murat Soyçopur-Bora Yılmaz birinciliğin sahibi oldu. RC4 sınıfı ve İki Çeker klasmanı birinciliklerini Castrol Ford Team Türkiye ekibinden Ferhat Tanrıbilir-Burak Koçoğlu kazanırken, Genç Pilotlar Birinciliği’ni de aynı takımdan Ümitcan Özdemirelde etti. 2 günü süren zorlu rallinin Kadın Pilotlar Birincisi Mitsubishi Lancer EVO IX ile son 2 yılın Türkiye Kadınlar Birincisi Simin Bıçakcıoğlu olurken, Kadın co-pilotlar birincisi Emire Cantürk, genç co-pilotlar birincisi Kerim Tar ile yarışan Kutay Ertuğrul oldular.
30 yaş üzeri ralli otomobillerine açık historic klasmanında Bonus Unifree Parkur Racing takımından Engin Kap-Başar Yavuz Ford Escort MKII ile zafere ulaşırken, aynı takımdan benzer bir otomobille Kerem Üstünkaya-Özden Yılmaz ikinciliği elde etti. Historic klasmanında Ford Fiesta MKI ile üçüncülüğü elde edenKemal Gamgam-Erhan Arıkan aynı zamanda Kategori 1 birinciliğinin sahibi oldu.

FOTOĞRAFLI