FENERBAHÇE Teknik Direktörü Ersun Yanal, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, oyuncularını aldıkları galibiyetten dolayı kutladı. Yanal, maçta tüm oyuncularının kazanmak için mücadele verdiklerini belirterek, "Bugün farklı değerlendirebileceğimiz birkaç bölüm var. Öncelikle ilk başlangıçta oyunun kontrolü bizde gibi gözüktüğü anlarda uzun toplarla rakibe pozisyon verdik ve golü yedik. Ardından 45+1. dakikada serbest vuruştan golü bulduk. Ardından da ikinci yarı oyunu çevirebileceğimiz yönde inancımız arttı. Yine uzun soluklu bir mücadele verdik. Fenerbahçe ile oynamak zordur. Oyuna giren çıkan oyuncusuyla birlikte mücadele eden bir takımız” dedi.
PUAN FARKINI KORUMAK İSTİYORUZ
Yanal, Rizespor maçında oyuna sonradan giren oyuncularında çok büyük katkı sağladığına vurgu yaparak, "60'ncı dakikadan sonra rakibimizi geriye ittik ve biz öne doğru çıktık. Biz iyi bir takım olduk. 24 kişi oyunda her zaman ağırlığını koyuyor. Oyuna sonradan giren oyuncularımızın katkısı büyük. Tekrar oyuncularımızı yürekten kutluyorum. Hem psikolojik hem de fiziksel bir savaş veriyoruz. Bu mücadeleyi kazanmamız beni mutlu ediyor. Önümüzdeki 3 maçı da alıp rakiplerin alacağı sonuçlarla yolumuza devam etmek istiyoruz. Puan farkını korumak istiyoruz. Rizespor mücadelesi güçlü bir takım. Onlar için kritik bir maç oynandı bugün. İstanbul da iki tane deplasmandan puan çıkardılar. Burası gerçek bir deplasman, buradan puan aldığımız için mutluyuz” diye konuştu.
FETHİYESPOR BİZİM MAÇTA 122 KİLOMETRE KOŞTU
Yanal, rakiplerin kendilerine her zaman özel önlemler aldığını da ifade ederek şunları söyledi: "Bizim bir oyun şeklimiz var. Rakiplerin de bize karşı aldığı önlemler var. Bize karşı alınan tedbirleri kırmak, süreklilik ve devamlılıkla ilgili bir şey. Bizimle oynanan maçların ortalama koşu mesafeleri 117-118 kilometreye ulaşıyor. Fethiye takımı bizim maçta 122 kilometre koştu. Bir Fethiyeli oyuncu 14 kilometre koştu. Fenerbahçe ile oynayan takımlar zorlanıyor. Rakipleri zorluyoruz ve zorlamaya devam edeceğiz."
WEBO: “90 DAKİKA BOYUNCA KAZANMAYI İSTEYEN TAKIMIZ”
Fenerbahçe’yi galibiyete getiren golü atan Webo, 90 dakika boyunca kazanmayı isteyen bir takım olduklarını söyledi. Webo, bir soru üzerine, Mandela’nın ise çok önemli bir kişilik olduğunu ifade ederek, "Mandela ile ilgili ben kendi twitter sayfamdam görüşlerimi açıklamıştım. Ailesine sabır diliyorum. İnsanlık adına çok büyük bir değeri kaybettik” dedi. Maçta sergilediği performansla ön plana çıkan Baroni de kendi işini yaptığını ve galip geldikleri için mutlu olduğunu söyledi.
ÇALIMBAY: “KWEUKE SAKATLANMASAYDI BÖYLE OLMAZDI”
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Fenerbahçe karşısına galip gelmek için çıktıklarını, ama başarılı olamadıklarını söyledi. Çalımbay, maça iyi başladıklarını belirterek, "İstediğimiz şekilde de pozisyonlar bulduk ancak bir tanesini değerlendirebildik. İlk yarı ne istediysek yaptık. İki ölü toptan gol yedik. Geçen hafta da ölü toptan gol yemiştik. Kweuke’nin sakatlanmasından sonra ileride top tutamadık. Cernat’ı da iğneyle oynattık. Kweuke sakatlanıp oyundan çıkmasaydı böyle olmazdı. Fenerbahçe’nin bize karşı bir üstünlüğü yoktu” dedi.
HAKEM YUNUS YILDIRIM’IN KÖTÜ GÜNÜNE RASTLADIK
Maçın hakemi Yunus Yıldırım’ın kötü bir maç yönettiğine de vurgu yapan Çalımbay, şöyle konuştu: “Bana göre Türkiye’nin en iyi hakemlerinden bir tanesi olan Yunus Yıldırım çok kötü bir maç yönetti. Çünkü Fenerbahçe’nin hakeme ihtiyacı yoktu. Topa basarak düşen adama bile faul verdi. Yunus hocanın kötü bir gününe rastladık. Biz bunları yapsaydık bizden iki üç tane oyuncu atılırdı kesin. 62. dakikada Caner’in topu eliyle aldığını görmemesi mümkün değil. Hakemi mazeret olarak göstermiyoruz ama ondan böyle bir yönetim beklemiyorduk. Formsuz bir gününe rastladı. Maalesef tüm taktir haklarını Fenerbahçe’den yana kullandı."
Çalımbay, Fenerbahçe’nin sürekli olarak son dakikalarda kazanmasıyla ilgili olarak ise, "Fenerbahçe de oyunun kaderini değiştirebilecek çok oyuncu var. Fenerbahçe’nin son dakikalarda attığı goller şansa değil. İyi bir takıma sahipler” dedi.
Çaykur Rizesporlu futbolculardan Sercan ise kazanmak için çıktıkları maçı kaybettiklerini söyledi. Sezer de, bundan sonra oynayacakları maçlarda daha dikkatli olmaları gerektiğine vurgu yaptı.