İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Wimbledon Tenis Turnuvası'na Türkiye damgasını vurdu.

Her gün yaklaşık 40 bin kişi tarafından ziyaret edilen Wimbledon Tenis Turnuvası'nda bu yıl mağazalarda satılan birçok giysinin üzerinde, " Made in Turkey" yazısı bulunuyor.

İKİ HAFTADA 500 BİN KİŞİ ZİYARET EDİYOR

Dünyanın en prestiji turnuvası olan Wimbledon Tenis Turnuvası, her yıl binlerce yerli ve yabancı tenis severin akınına uğruyor. 13 gün süren turnuva boyunca, yaklaşık 500 bin kişinin ziyaret ettiği Wimbledon'ın alışveriş mağazaları, maçların yapıldığı kortlar kadar popüler ve kalabalık.

Havlu, çanta, raket, şapka gibi birbirinden değişik giysi ve hediyelik eşyaların satıldığı mağazalar, her gün tıklım tıklım doluyor. Sabah 11.00'da kapıları açılan alışveriş merkezleri gün boyu spor, sanat ve iş dünyasından binlerce ziyaretçiye hizmet veriyor. Turnuvaya katılan sporcular, yakınları ve özel davetliler için satışların yapıldığı alanlarda da bulunan Türk malı T-Shirtler büyük ilgi görüyor.

TÜRK MALI T-SHİRTLER 120 LİRA

Wimbledon'da yaklaşık 7 tane mağaza bulunuyor. Bunların çoğunda Türk malı giysiler satılıyor. Özellikle bayan reyonunda bulunan T-Shirtler büyük rağbet görüyor. En çok satılan T-Shirtler grubunda yer alan, üzerinde "Wimbledon" logosu bulunan T-Shirtlerin fiyatları 26 ile 30 Sterlin (yaklaşık 120 TL) arasında değişiyor.

Dünyanın en büyük tenisçilerinin kıyasıya mücadele ettiği Wimbledon Tenis Turnuvası dünyanın en önemli spor organizasyonlarından biri.

Turnuva bu yıl 6 Temmuz Pazar günü erkekler finali ile sona erecek. Wimbledon Tenis Turnuvası'na her yıl dünyanın ve İngiltere'nin bir çok farklı bölgesinden yaklaşık 500 bin civarında seyirci geliyor ve turnuva, 150 ülkede de 1.5 milyar kişi tarafından takip ediliyor.