FENERBAHÇE'nin Kamerunlu golcüsü Pierre Webo, Türkiye'nin 2014 FIFA Dünya Kupası'nda yer alamamasının üzüntü verici olduğunu ancak kendisiyle birlikte Fenerbahçe'de oynayan Dirk Kuyt, Raul Meireles, Bruno Alves ve Emmanuel Emenike'nin Brezilya'da Türk Futbolu ve Fenerbahçe'yi temsil edeceğini söyledi.
Tunus'u eleyerek Brezilya'ya gitmeye hak kazanan Kamerun Milli Takımı ve Fenerbahçe'nin golcülerinden Pierre Webo, antrenman sonrasında bir basın toplantısı düzenledi. Webo, "Biz Brezilya'da Fenerbahçe'nin elçileri olarak mücadele edeceğiz" dedi.
ÜLKEM VE BENİM İÇİN GURUR KAYNAĞI
İlk maçta deplasmanda 0-0 berabere kaldığı Tunus'u, evinde, gollerden birini de Webo'nun attığı maçta 4-1 yenerek Brezilya 2014'te mücadele etme hakkı kazanan Kamerun Milli Takımı'nın ülkesi için gurur kaynağı olduğunu söyleyen Webo, "Ülkem için büyük bir gurur kaynağı. Dünya Kupası'nda olmak bize büyük mutluluk getirdi. Kişisel olarak benim için de büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı oldu. İlk eleme karşılaşmasında yaşadıklarımızın ardından mutluluk doluyum. Buradaki diğer arkadaşlarım da beni çok iyi karşıladı. Hepimiz mutluyduk. Aslında biz orada Fenerbahçe'nin elçileri olarak mücadele edeceğiz, Türk Futbolunu ve Fenerbahçe'yi temsil edeceğiz. Türkiye'nin orada olmaması büyük bir üzüntü kaynağı. Türkiye'de orada olmayacak maalesef ama biz orada Türk Futbolunu da temsil edeceğiz. Biz orada Fenerbahçe taraftarlarının ve Türk taraftarlarının bizi desteklediğini bileceğiz" diye konuştu.
BÜYÜK KULÜPLERDE REKABET DE BÜYÜK OLUR
Takımdaki rekabet hakkında Webo, "Bu günlük çalışmanın sonucu. Sow ve Emenike de büyük profesyoneller ve onlar da ellerinden gelen katkıyı vermeye çalışıyorlar. Fenerbahçe gibi büyük kulüplerde böyle büyük rekabetlerin olması normaldir. Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Hepimiz takım için çalışıyoruz ve bunun karşılığına da alıyoruz. Şu anda lider durumdayız" dedi.
MAÇ MAÇ DÜŞÜNÜYORUZ
Hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyleyen Webo her maçı tek tek düşündüklerinin altını çizdi. Webo, "Biz gerçekçiyiz şu anda bulunduğumuz konumun bilincindeyiz. Hedefimiz açık, biz şampiyon olmak hedefiyle yola çıktık. Ama hedef önümüzde olmasına rağmen maç maç bakıyoruz. Önümüzdeki maç Antalya maçı daha ötesini düşünmüyoruz. Böyle düşünmezsek bu bizim hatalar yapmamıza neden olur. Şampiyonluk için biz teker teker bakıyoruz. Hedefimiz açık. Daha sonra da bir dünya kupası olacak. Herkesin gözü önünde olan bir turnuva olacak ben de takım arkadaşlarım sayesinde orada olacağım.Samimi söylemek istiyorum biz tamamen Antalya maçını düşünüyoruz. Hızlı hücum oyuncularını ve kompakt oynan orta saha oyuncularını düşünüyoruz. Sadece Antalya maçını düşünüyoruz" diye konuştu.
ŞAMPİYON OLAMAZSAK GOL KRALI OLMAM ANLAMSIZ
"Sonuçta kariyerim henüz sonlanmadı. Her zaman çalışıyorum. Tutkuyla elimden gelenin en iyisini ortaya koymaya çalışıyorum. Sonuçta burada kolektif çalışmanın bir ürünü. Brezilya'da bizim oyuncularımızı izlemek keyifli olacak Musa için üzüntülüyüz o orada bizimle olamayacak" diyen Webo gol krallığı yarışı için ise "Hedefim takımın şampiyon olması. Ben gol kralı olur ve takım şampiyon olmazsa bu bir anlam taşımaz" dedi.
BREZİLYA YOLCULARI FENERBAHÇE BAYRAĞI ALTINDA
Portekizli oyuncu Cristiano Ronaldo hakkında, "Bir forvet olarak Ronaldo hepimiz için bir örnek. Onunla ilgili söyleyeceğim şey; o bir efsane. Ne yapsa en iyisini yapmaya çalışıyor. 4 gol attı ve takımını Dünya Kupasına taşırdı. O her zaman en iyi şekilde performansını ortaya koyuyor" ifadelerini kullanan Webo, geride bıraktığımız Galatasaray maçı hakkında ise "Takımımızla fantastik diye nitelendirebileceğimiz bir maçı geride bıraktık ve kazanan özelliğimiz ortaya koyduk. Keyif aldım ben de kişisel olarak. Taraftarlarımızla aramızda çok iyi bir iletişim vardı. Benim Fenerbahçe'deki en iyi maçımdı diyebilirim" diye konuştu.
Basın toplantısının ardından Brezilya 2014'te Nijerya forması ile mücadele edecek Emmanuel Emenike, Portekiz forması ile mücadele edecek Raul Meireles ve Bruno Alves, Hollanda forması ile mücadele edecek ile Dirk Kuyt, Kamerun formasıyla mücadele edecek Pierre Webo ile ev sahibi olarak Brezilyalı Cristian Baroni, Fenerbahçe bayrağı ile objektiflere poz verdi. MA(GH/FG)