İlhan ÇETİNKAYA/MÜNİH () - KASIMPAŞA ile sözleşmesi sona eren Volkan Yaman, en kısa sürede yeniden bir Süper Lig takımında forma giymek istediğini söyledi.

Bir dönem Galatasaray formasını da giyen Volkan Yaman, Münih'te 'ya özel açıklamalarda bulundu. Hedefinin yeniden Süper Lig'de oynamak olduğunu belirten Yaman, "İki sene önce bir şanssızlık ile çapraz bağlarım koptu ve ilk kez böyle bir sakatlık yaşadım. Son iki sene fazla forma şansı bulamayınca talepler de azaldı. Futbolda her zaman iyi olmanız gerekiyor. Ben kendime göre çalışmalarıma devam ediyorum ve kendime ait olan görevi yerine getiriyorum. Umarım önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde durumum netleşir" dedi.

Türkiye'deki sol bek sorununu da değerlendiren Volkan Yaman, "Galatasaray'a geldiğimde baştan baskı yaratıldı. 'Volkan Yaman yerli Roberto Carlos olur mu', 'Ergün Pembe'nin yerini doldurur mu' gibi sorular soruldu. Bence bu yanlış. Çünkü herkesin kendine göre bir stili, bir karakteri var. Bence futbolcuların kendilerine ait olan futbol yapısını kabul edip, başka futbolcularla kıyaslanmaması gerekiyor" diye konuştu.

Alman kulüplerin altyapılarında yetişen ve Türkiye'ye transfer olan Yaman, "Aslında Türkiye'ye gitmeyi düşünmüyordum. Çünkü Türkiye'nin mantalitesi ve düşünceleri çok farklı. Ama iyi ki de bu adımı atmışım ve aileme gurur yaşattığımı düşünüyorum. Babamın en büyük hayali milli formayı giymemdi. Bunu gerçekleştirdiğim için mutluyum" ifadesini kullandı.

Alman altyapısıyla Türk altyapısını karşılaştıran Yaman, "Almanya'da genç yaşta her şeyi öğreniyorsun. 5 ve 6 yaşında kurallara uyman gerekiyor. Türk oyuncuların daha yetenekli olduğunu görüyorum, ancak disiplin ile takım halinde başarılı olabilirler. Türkiye'de futbol eğitiminin genişletilmesi ve genç futbolculara baskı yaratılmaması gerekiyor" dedi.

Almanya'da profesyonel futbolcu olmanın çok zor olduğunu belirten Yaman "Almanya'da tabii ki profesyonel futbolcu olmak istiyordum. Ama benim zamanımda yabancı bir futbolcu için Almanya'da yükselmek çok zordu. O zaman bir tek Berkant Göktan vardı. Bugün baktığınız zaman Mesut Özil, İlkay Gündoğan gibi oyuncular milli formayı giyiyorlar. Bana bir zaman Alman vatandaşlığı teklif edildi ve kabul etmeyince 'Kendine yeni takım bul' dediler" diye konuştu.

Bundesliga'nın son yıllarda çok ilerlediğini vurgulayan Volkan Yaman, "Eskiden daha çok güç üzerine dayanıklı bir futboldu. Şimdi baktığımız zaman teknik olarak da çok ilerledi. Ama bence en büyük kozları disiplinli olmaları. Skor ne olursa olsun, oyun disiplininden kopmuyorlar ve her turnuvada çok başarılılar" şeklinde konuştu.