BU yıl 35.'si düzenlenecek, eski adı Avrasya Maratonu olan Vodafone İstanbul Maratonu 17 Kasım Pazar günü koşulacak.
Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan açılışta gerçekleştirilen basın toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Spor AŞ Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı ve Vodafone Türkiye Pazarlama Bölüm Başkanı Lütfullah Kitapçı katıldı.
Hem maratonun tanıtımı yapılırken, hem de Vodafone İstanbul Maratonu için kurulan Maraton EXPO Fuarı'nın açılışı gerçekleşti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, dünyada maratonların, koşulduğu şehirle isimlendirildiğine vurgu yaparak, şöyle konuştu:
"İstanbul Maratonu diye ismini tescil ettiğimiz ve dünyanın bütün büyük major maratonunda, New York, Berlin, Sidney maratonları da, şehrin isimleriyle koşuluyor. Bu büyük organizasyon, bugünden itibaren ve sonrasında da şehrimizin ismiyle yarışılacak. Ülkemiz öylesine gelişti ki, maratonun yapısını da değiştirdik. New York maratonuna, Vodafone temsilcileri ile gittik ve iki organizasyon arasında ne gibi farklılıklar var diye araştırmalar yaptık. New York Belediyesi Başkanı ile de sohbet ettik. New York maratonu ile İstanbul Maratonu arasında hiçbir farklılığımız yok. Onların bizden tek bir farkı var. Halkın spora, koşuya katılma bilinci orada oturmuş. Sporcuları izlemek için de New York'ta sokaklarda 2 milyona yakın insan vardı. Biz de halkımızı sporun içerisine katmak istiyoruz. Bizim amacımız, bu işi her geçen gün daha da büyütmek olacak. New York Belediye Başkanı'nı da İstanbul Maratonu'na davet ettim. Bu sene değil, ama önümüzdeki senelerde İstanbul Maratonu'na davetlimiz olarak gelecek. New York Belediye Başkanı, 'Bu tip maratonların; medeniyetlerin başladığı şehirlerde olmasını daha da anlamlı buluyorum' dedi. Kudüs, Atina, İstanbul ve New York olsun bunlar önemli kültürel şehirler. Biz de, dünyanın en büyük ikinci maratonunu yapıyoruz. Dünya çapında maraton düzenlemek zor iştir. Her yıl daha iyi bir maraton olması dileğiyle." AD(UD/FG)