Vodafone Arena, ilk derbisi için 42 bin kişiye bugün kapılarını açacak. Deplasman yasağının kalkması sonrasında tam 5 sezon sonra iki takımın taraftarının da yer alacağı karşılaşma, bu özelikleri sebebiyle tarihe geçecek.
Kara Kartal, Spor Toto Süper Lig’in 5. hafta maçında bu akşam Galatasaray’ı konuk edecek.Beşiktaş’ın Vodafone Arena’daki ilk derbisi olma özelliğiyle tarihe geçecek olan dev maçta uzun yıllar sonra bir ilk yaşanacak.
5 sezon önce getirilen 4 büyük takımın maçlarındaki deplasman yasağı, bu karşılaşmayla birlikte tarihe gömülecek. Yaklaşık 40 bin Beşiktaş taraftarına ek olarak 2 bin 140 da Galatasaraylı futbolsever bu stadyumda ilk kez derbi heyecanı yaşayacak.
BEŞİKTAŞ: Tolga (Fabricio), Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Caner, Atiba, Gökhan İnler, Quaresma, Talisca, Olcay, Cenk
GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk, Yasin, Sneijder, Bruma, Eren Derdiyok
DERBİLERDE GALATASARAY ÖNDE!
Sezonun ilk derbisi öncesi nefesler tutulurken, ezeli rakiplerin mücadelesinde ortaya çıkan istatistikler dikkat çekiyor. Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki 92 yıllık rekabette bugün 340. randevu olacak.
Geride kalan 339 karşılaşmanın 120'sini sarı-kırmızılılar kazanırken, 107'sinden siyah-beyazlılar üstün ayrıldı. 112 maçın beraberlikle sonuçlandığı rekabette Aslan'ın gol sayısı 478, Kartal'ın ise 445.
İki takımın son 20 maçında ise farklı bir rakam ortaya çıktı. Bu karşılaşmaların 16'sında ilk golü atan takım galibiyete ulaşırken, yalnızca 3 müsabaka beraberlikle sonuçlandı. Yalnızca geçen sezon Olimpiyat'ta oynanan derbide Sneijder'in golüyle öne geçen G.Saray, Gomez ve Gökhan Töre'ye engel olamamıştı.