BASKETBOL Erkekler 2'nci Ligi'nde Vestel'in Aydem Pamukkale Üniversitesi'yle dün akşam evinde oynadığı play off çeyrek final serisinin son maçından önce en etkili 2 oyuncusu Gordon ve Enver'i mazaretsiz kadro dışı bırakması, antrenör Emre Dağdelen ve menajer Cüneyt Kendirci'nin de bu karara tepki olarak salonu terketmesinin yankıları bugün de sürdü.
Sahaya 8 oyuncu ve antrenörsüz çıkan maçı Vestel 68-56 kaybetti. Vestel yönetiminin kararı, herkesi şoke etti. Lige sezonu 3'üncü sırada tamamlayan Vestel, Manisa'da oynanan serinin ilk maçını 66-55 kazandı. Pamukkale, evindeki rövanşta son saniye basketiyle 64-62 galip gelince seri Manisa'daki üçüncü ve son randevuya taşındı. Üçüncü maçı alan Pamukkale yarı finalist oldu.
DURUŞUMU SERGİLEDİM
iki oyuncusu yönetim tarafından kendisine sorulmadan kadro dışı bırakıldığı için salonu terkeden Vestel antrenörü Emre Dağdelen, Pamukkale Üniversitesi maçına çıkmayarak duruş sergilediğini söyledi. Gordon ve Enver'le ilgili karar alınırken kendisine bilgi verilmediği gibi gerekçe de söylenmediğini kaydeden Dağdelen, "Gordon'la sezon içinde sıkıntı yaşadık ama maç öncesi sorunun ne olduğunu bilmiyorum. Sezon boyunca büyük emek harcadık. Haberi aldıktan sonra bir reaksiyon göstermem gerekiyordu. Tek yapabileceğim de maça çıkmamaktı" dedi.
"HUZURU BOZUYORDU"
Vestelspor yönetimi, Aydem Pamukkale Üniversitesi maçı öncesi yaşananlarla ilgili açıklama yayınlayarak takım içinde huzur bozucu hareketlere izin verilmediğini belirtirken şu görüşleri savundu:
"Kulübümüz; özellikle kendi sporcularının disiplinsiz, huzur bozacak ve maddi çıkar gözeten yaklaşımlarına hiçbir şekilde müsaade etmemiştir, bundan sonra da etmeyecektir. Adı geçen sporcumuz daha önce de benzer davranışları yüzünden kadro dışı bırakılmıştır. Sporcumuz, kadro dışı kalmasından dolayı üzüldüğünü fakat basında iddia edildiği şekilde bir demecinin olmadığını ifade etmiştir."

EK(YC/AÖ)