İstanbul-

50.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 121 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabı ile sona erdi. Yarışı takip eden isimlerden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu finişten sonra yaptığı açıklamada; "50. kez düzenlenen bisiklet turu nedeniyle bütün katılımcıları yürekten kutluyorum. Çok iyi bir organizasyon. Hiçbir problem olmadan tamamlandı. Bu sevindirici" diye konuştu.

"ÜLKE TANITIMI AÇISINDAN DA ÖNEMLİ"

Vali Mutlu, ülke tanıtımı için bu turun önemine dikkat çekerek; "Bisiklet sporunun yaygınlaşması önemli. Ülkemizde öyle zannediyorum ki tanıtıma da vesile oldu. Bunun ötesinde ülkemizin tanıtımı açısından, başta İstanbul olmak üzere turizm merkezleri tanıtımı açısından çok değerliydi. İstanbullular büyük teveccüh gösterdiler, her yıl olduğu gibi. İnşallah bundan sonraki yarışlarda daha üst gruplara çıkarak mücadeleyi sürdürmemiz, bir üst kategoriden bu yarışlarda Türkiye'nin organizasyonlarda yer almasını sağlamamız lazım. Federasyon ve Bakanlık bunun için mücadele ediyor" dedi.

BAKAN KILIÇ'IN AÇIKLAMALARI...

Spor ve Gençlik Bakanı Akif Çağatay Kılıç da "Hepsine teşekkür ediyorum. Gerçekten ülkemizin tanıtımı için önemli bir organizasyon oldu. Aldığımız geri dönüşler de olumlu. Bütün katılımcıların gayet memnun ve mesut oldukları bir organizasyon oldu. Bin 200 kilmetreyi aşkın Türkiye'de pedal çevirildi. Türkiye'nin birçok farklı güzellikleri 150'den farklı ülkeye günde 2 - 3 saat yayınlarla taşındı" şeklinde konuştu.

BİSİKLET FEDERASYONU BAŞKANI MÜFTÜOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI...

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ise haklı bir gurur yaşıyordu. Müftüoğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada; "Bugün güzel bir finiş oldu. Biliyorsunuz 50. yılın başlangıcını, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dünya Bisiklet Birliği Başkanı ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile birlikte vermişlerdi. O günkü başlangıç bugün çok güzel bir finalle sonlandı. Büyük rekabete sahne oldu. Turun lideri 1 saniye ile belirlendi. Bu turun ne kadar çekişmeli olduğunu ortaya koyuyor. Dünyanın lider sporcuları buradaydı. Halkımızın katılımı çok güzeldi. Bugüne kadar ben ilk defa bu kadar geniş kitlenin oluştuğunu gördüm. Bu da 50. yıla yakıştı. Geçen yıl 156 ülkede yayınlanmıştı tur, şu an itibariyle 190 ülkeye çıktı. Bunun detayları geldiğinde paylaşacağız. Geçen yıl 602 milyon haneye ulaşmıştık. Bu yıl daha fazla haneye ulaştığımızı düşünüyorum. İlk önce bu turu değerlendireceğiz. Haziran - Temmuz gibi gelecek yılın planlaması için çalışmalara başlayacağız" ifadelerini kullandı.

UD (UD)