Valencia Kulübü'nün 16 - 21 Haziran tarihleri arasında İstanbul Darüşşafaka Maslak Spor Tesisleri'nde gerçekleştirdiği futbol kampında 9 yaşındaki Batu Boğa ile 11 yaşındaki Arda Bulut Valencia Kulübü antrenörleri tarafından önümüzdeki yıl İspanya'da yapılacak yaz kampına davet edildi.

Dünya futboluna önemli yıldızlar kazandıran Valencia CF'nin 6-16 yaş arası 90 futbolcu adayının katılımıyla gerçekleştirdiği Türkiye taraması sona erdi.

Bir haftalık kamp sonunda Valencia CF'nin seçtiği 9 yaşındaki Batu Boğa ve 11 yaşındaki Arda Bulut, The Grand Tarabya Hotel'de yapılan basın toplantısıyla medyaya tanıtıldı. Organizatör Javier Piles, Valencia CF koordinatörü Luis Martinez, Valencia antrenörleri Antonio Astorgano, Alvaro Cremades ve antrenör Mehmet Özdemir'in konuşmacı olarak katıldıkları toplantıda kampın değerlendirmesi yapıldı.

Luis Martinez, Türkiye'deki oyuncuların yüksek potansiyelli ve yetenekli olduklarına dikkat çekerek, "Önümüzdeki yıllarda Türkiye'de daha aktif olarak yer almak istiyoruz" dedi.

Valencia Kulübü Antrenörü Antonio Astorgano ise, futbolcu kampının yanı sıra antrenörlere verilen eğitim seminerinde Türk antrenörlerine Valencia CF metodolojisini anlattıklarını ve onlarla da Türkiye'deki çalışma metotlarıyla ilgili bilgi alış verişinde bulunduklarını söyledi.

Türk futbolcularının doğru antrenman metotlarıyla alt yapıdan itibaren sistemli olarak çalıştırıldıkları taktirde Arda Turan kalitesinde yıldızların yetişebileceğine işaret eden Astorgano, Türkiye'deki altyapı eksikliğine de değindi.

Alvaro Cremades ise ilk günden itibaren Türk futbolcular ile çalışmanın oldukça keyifli ve kolay olduğunu belirterek, kamp boyunca oyunculardaki gelişmeyi dikkatle takip ettiklerini ve önümüzdeki senelerde Türkiye'de daha uzun periyodlarla çalışmak istediklerini kaydetti.

Valencia CF'nin 2014/15 yaz kampına davet edilen 2 genç yetenek Arda ile Batu ise en büyük hayallerinin İspanya'da futbol oynamak olduğunu dile getirdi.