Ali KAN/BAKÜ, () - VAKIFBANK Antrenörü Giovanni Guidetti, Eczacıbaşı VitrA'yı 3-1 yenerek finale yükseldikleri DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında, inanılmaz bir zafer kazandıklarını belirterek, "Yedekteki oyuncularıma kadar herkes çok iyi iş çıkardı. Kimseden korkmuyoruz ama rakiplerimize de saygı duyuyoruz. Biz sadece kendi oyunumuzu düşünüyor olacağız. Bugün de 1-0 geriye düşmemize rağmen ardından 3 seti de kazanmayı bildik" diye konuştu.

Karşılaşmada sakatlanan Naz Aydemir'in durumuyla fazla bilgi sahibi olmadığını da vurgulayan Guidetti, "Çok ağrısı vardı. Bugün sakatlık yaşadığı ikinci setin ardından oynayamadı ama yarın belki oynayabilir" dedi.

VakıfBank kaptanı Gözde Sonsırma da, "Geçtiğimiz sezondan itibaren üst üste 5 kupa kaldırıp, 73 maçlık bir galibiyet serisi yakaladık. Hep zirvede kalmaya çalışmak gerçekten çok zor. Bugün ilk set dışında iyi oynadık. Yarın da kimin rakibimiz olacağı fark etmez" ifadesini kullandı.

Eczacıbaşı VitrA Antrenörü Lorenzo Micelli ise, üzgün olduklarını vurgulayarak, "Kadro tercihimizi de taktik anlayışımıza göre belirledik ancak bugün kazanamadık" dedi.

Eczacıbaşı VitrAlı oyuncu Büşra Cansu, maça iyi başlamalarına karşın, verdikleri mücadelenin kazanmaları için yeterli olmadığını belirterek, "Maç içinde iniş ve çıkışlarımız oldu, ama geri dönüşleri iyi yapamadığımızı düşünüyorum. Biz oyuncular olarak ne kadar çalışsak da bu bir hatalar oyunu. Önemli olan üst üste gelmemesiydi" ifadesini kullandı.

Maç sonrasında saha içinde açıklama yapan VakıfBanklı oyuncu Gözde Sonsırma da, ilk sette çok zorlandıklarını ama maçı lehlerine çevirmeyi bildiklerini söyledi. Sonsırma, Eczacıbaşı VitrA'nın da çok iyi oynadığını vurgulayarak, "Kendi takımımla gurur duyuyorum. Son 4 senede 3. kez final oynuyoruz. Bu çok zor bir şey ve başardığımız için çok mutluyum. Yarın final oynayacağız ve inşallah kazanan biz oluruz" şeklinde konuştu.

VakıfBanklı oyunculardan Gizem Karadayı ise şöyle konuştu:

"Biz yine takım oyunumuzu ortaya koyduk ve iyi oynadık. Bugün kazanmayı başardık. Yarın rakip kim olursa olsun, çıkıp kupa için çıkıp savaşacağız. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kupayı Türkiye'ye getirmek istiyoruz."

Genç oyuncu Çağla Akın da çok heyecanlı olduğunu söyleyerek, "Naz'ın yerini olabildiğince doldurmaya, takımıma yardım etmeye çalıştım. Benim için de çok büyük bir tecrübeydi. Burada daha önce şampiyonluk yaşamış insanlarla birlikte oynadım. Dışarıdan onlara gıpta ile bakarken, şimdi birlikte oynamak benim için çok gurur verici. İnşallah şampiyon olacağız" dedi.

ak (os)