Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi takımlarından VakıfBank, yabancı transferini dünya sayı rekortmeni Bulgar Elitsa Vasileva'yı kadrosuna katarak tamamladı.

Son olarak Güney Kore'nin Heungkuk Life takımının formasını giyen Vasileva, tek maçta aldığı 57 sayı ile bu daldaki dünya rekorunu elinde bulunduruyor.

VakıfBank, dış transferde Sheilla Castro, Robin de Kruijf ve Milena Rasic gibi dünya yıldızlarının ardından dördüncü ve son yabancı transferini Bulgar Elitsa Vasileva ile gerçekleştirdi. Smaçör mevkiinde oynayan 1990 doğumlu, 1.94 m. boyundaki dünya rekortmeni Vasileva, önümüzdeki sezon sarı siyahlı formayı giyecek.

Kariyerine CSKA Sofya'da başlayan Bulgar oyuncu, sonrasında İtalya'da sırasıyla Esperia Cremona, Sirio Perugia ve Volley Bergamo takımlarının formasını giydi. 2012 yılında Avrupa'dan Güney Amerika kıtasına transfer olan Vasileva, Brezilya'nın Campinas takımında oynadı. Dünya rekortmeni oyuncu son olarak Güney Kore'nin Heungkuk Life'ın kadrosunda yer aldı. Elitsa Vasileva, oynadığı takımlarda Bulgaristan ve İtalya Şampiyonlukları yaşarken bir de İtalya Süper Kupası kazanmayı başardı. Heungkuk Life kariyerinde bir maçta 57 sayıya imza atarak da bu alandaki dünya rekorunun sahibi oldu.

Önümüzdeki sezondan itibaren VakıfBank forması giyecek olmaktan mutluluk duyacağını dile getiren Elitsa Vasileva, "Burada olmak gerçekten çok güzel. Açıkçası hala burada olduğuma ve bütün bir sezon boyunca burada kalacağıma inanamıyorum. Bir rüyanın gerçeğe dönüşmesi gibi bir şey bu" dedi. Rakipleriyle mücadele etmeye hazır olduğunu söyleyen Vasileva, takım olarak potansiyellerini sahaya yansıtmaları durumunda yenemeyecekleri takım olmadığını belirtirken, "Naz ve Gözde beni en çok etkileyen Türk oyunculardan iki tanesiydi. Onlarla birlikte aynı takımda oynamak oldukça keyifli olacak" diye konuştu.

VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren ise, "Yeni sezon planlarımız doğrultusunda, Robin de Kruijf, Sheilla Castro ve Milena Rasic'in ardından jenerasyonunun en önemli smaçörlerinden biri olan Elitsa Vasileva ile anlaşarak yabancı oyuncu transfer çalışmalarımızı sonlandırdık. VakıfBank, her zaman başarıyı hedefleyen ve kalitede ısrar eden bir kulüp. Başarıda istikrarımızı devam ettirmek için kurduğumuz takımımız, inanıyoruz ki önümüzdeki sezon hem Avrupa'da hem de ülkemizde kupaların en önemli favorisi olacak. Elitsa Vasileva'nın da başarıya giden yolda takımımıza büyük katkı sağlayacağından eminiz" dedi.

İSTANBUL /

gh(gh)