Faruk ZABCI/LONDRA, ()

İngiliz Daily Star gazetesinin bugünkü birinci sayfa manşet haberindeki sansasyon yaratan iddiaya göre, İngiliz taraftarlar Uruguay Milli takımının kamp yaptığı otele girerek bu akşamki rakiplerinin yataklarına Brezilya karıncalarını yerleştirdi.

İngiltere'nin korkulu rüyası Luis Suarez'in "İngiltere külodumun içine karıncaları koydu" sözlerini manşet yapan Daily Star, Uruguay'ın yıldız oyuncusuna İngiliz taraftarların sabote etmeye çalıştıkları iddiasına geniş yer verdi.

Uruguaylı futbolcuların yatak odalarının Brezilya karıncaları tarafından istila edildiği ve Luis Suarez'i ısırdığı haberleri İngiliz gazetelerinde çıkmıştı. İngiliz gazetesinin haberine göre Uruguaylı futbolcular İngiliz taraftarları yataklarına karıncaları koymakla suçlayıp polise şikayet ettiler. Futbolcuların; geceyarısı çarşaflarında gezen karıncaların sürüleriyle uyandıkları öğrenildi. Dün gece Uruguay basını, Dünya Kupası'nda kirli oyunlar oynandığını yazarak Luis Suarez'in dikkatini bozmak için İngiliz taraftarların karınca sabotajı yaptıklarını iddia etti.

Karıncılarla ilgili ilk açıklamayı yapan Galatasaray Kalecisi Fernando Muslera'nın (28) yatağında gördüğü mahkukların bir fotosunu tweet attığı hatırlatıldı. Muslera basına yaptığı açıklamada olayı pek büyütmemiş ve gece takımın karıncalar temizlendikten sonra uyuyabildiğini söylemişti.

Bir polis yetkilisi, "Takım bomba ve kimyasal, nükleer silahlar kontrolünden sonra odalarına yerleşti ve dışarıyla ilişkisi kesilerek FIFA'ya teslim oldular" derken, dedektifler, birisinin kasıtlı olarak karıncaları oyuncuların yatak odasına yerleştirmiş olabileceğinden şüphe ettiklerini saklamadılar.

Bu akşamki İngiltere-Uruguay maçını 24 milyon İngiliz taraftarın televizyondan izlemesi bekleniyor.. Yılın izleme rekoru kırması beklenen maçı 3.5 milyon kişi 48.000 pubı doldurarak izleyecek. İngiltere bu akşam bu maça kilitlenecek.