DÜNYA'nın birçok ülkesinde düzenlenen ve şehir yaşamı ile özdeşleşen farklı bir koşu yarışı olan Urbanathlon, ilk kez İstanbul'da gerçekleşti.
2006 yılından bu yana Amerika, Avustralya, Singapur, Almanya, Hollanda gibi Dünya'nın birçok ülkesinde düzenlenen ve şehir yaşamı ile özdeşleşen farklı bir koşu yarışı olan Urbanathlon, bugün ilk kez İstanbul'da gerçekleşti. Yarış 'Şehre Meydan Oku' sloganı ile Caddebostan'da başladı.
PARKURDA SIRA DIŞI ENGELLER
Yarışmacılar 10 kilometrelik bir parkurda, şehir hayatının gündelik akışı içerisinde gerçek ve yapay engelleri aşmaya çalıştılar. Urbanathlon'da yarışçılar hem kendileri hem de rakipleri ile mücadele ettiler. Parkurda yer alan sıra dışı engeller arasında, duvarların aşılması, arabaların altından geçilmesi, motosikletler arasında slalom yapmak, kumsalda sürünmek, su bidonları taşımak, lastik yığınlarını aşmak ve tırın üzerine tırmanmak yer aldı.
750 SPORCU KATILDI
Kadın, Erkek ve Takım kategorilerinde 750 sporcunun katılımı ile düzenlenen yarışı bitiren herkes madalya ile ödüllendirilirken, ilk üçe giren sporcular kupa ve sponsor markalardan çeşitli hediyeler kazandı. Kadın ve Erkek Genel Klasman birincisi 2014 yılında Urbanathlon Hamburg yarışına ücretsiz katılım hakkı kazandı. İlk üçe girenlere ise, Eureko sigortadan 1 yıllık sağlık sigortası, Men's Health dergisi 1 yıllık abonelik, Power Fm Compilation CD'ler ve diğer sponsor ödülleri verildi.
TÜRKİYE OMURİLİK FELÇLİLERİ DERNEĞİ'NE DESTEK
'Şehre Meydan Oku' sloganıyla tüm koşu ve sporseverleri bünyesinde buluşturan organizasyonda, elde edilen gelirle Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Akülü Sandalye Kampanyasına destek verilecek. HT(MA/FG)