ÜNLÜLERİN çocukları Teşvikiyespor'da şampiyonluğa koşuyor.
Ünlülerin antrenörü olarak da bilinen ve daha önce Sekizinci Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın torunu Semra Naz Özal, Hülya Avşar'ın kızı Zehra, Yılmaz Erdoğan'ın kızı Berfin ve İbrahim Tatlıses'in oğlu İdo'nun da voleybol antrenörlüğünü yapan Teşvikiye İhtisas Spor Kulübü Voleybol Şube Sorumlusu Volkan Şirinoğlu; son dönemlerde eski manken ve ajans sahibi Neşe Erberk'in ikiz kızlarını takımında oynatıyor.
Bu sezon yıldızlar kategorisinde şampiyonluk hedefleyen ünlülerin takımı Teşvikiyespor dün akşam zorlu bir mücadele yaptı.
Voleybol Yıldız Kızlar İstanbul Grubu'nda Teşvikiyespor ile Bakırköyspor arasında Tozkoparan Spor Salonu'nda oynanan maçta 3-1 galip gelen Teşvikiye Spor Kulübü kendi gruplarında 2. olarak üst tura çıkmaya hak kazanarak İstanbul şampiyonu olabilme yolunda önemli bir adım attı ve çeyrek finale yükseldi.
Antrenör Volkan Şirinoğlu; İstanbul Ligi'nde şampiyon olabilme adına mücadele ediyoruz, bu maçı aldığımız taktirde kupaya bir adım daha yaklaşmış olacağız dedi.
Şirinoğlu sözlerine şu şekilde devam etti Bu bizim iki takımımızdan bir tanesi. Teşvikiye Spor Kulübü'nün İki takımı da yıldızlar kategorisinde mücadele ediyor bu sezonda. Dokuz grup içerisinde yedişerli ve sekizerli olarak ayrılmış vaziyetteler ve her grubun ilk iki takımı üst tura çıkarak İstanbul liginde şampiyon olabilme adına mücadele ediyorlar. Biz de sıralamada ikinci olduğumuz gruptayız şu anda ve bu maçı aldığımız taktirde İstanbul'da Şampiyon olabilme adına bir adım daha kupaya yaklaşmış bulunacağız. Sanat ve siyaset alanında birileri ile çalıştık, İstanbul'da geçtiğimiz üç sezon iki kere şampiyonluk yaşadık bunun öncesinde de Hülya Avşar'ın kızı Zehra ile erkek voleybolunu güçlendirme çalışmalarımız çerçevesinde İbrahim Tatlıses'in oğlu İdo ile Sekizinci Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın torunu Semra Naz Özal ile ve Ceyda Gölcüklü'nün kızı Lara ile, Yılmaz Erdoğan'ın kızı Berfin ile ve buna benzer daha bir çok kişi ile çalıştık. Alin ve Selin de Neşe Erberk'in kızları kendileri de şu an bizim yıldızlar kategorimizdeler Bakırköy spor ile yapacağımız maçta onlar da sahada mücadele edecekler böyle topladığımızda birileri ile çalışmış gözüküyoruz. Aslında ünlülerin antrenörüyüm diye geçiyor. Tabi buda keyifli bir olay sadece voleybol oynamak değil oynatmanın yanı sıra voleybolun da bir yerlerde duyurulması onun tanıtımının yapılması çok keyifli bir olay
Sakatlığı yüzünden Voleybola Fenerbahçe'de ara veren ve şu anda Teşvikiyespor'da kaldığı yerden devam eden eski milli voleybolcu ve manken Eylem Şenkal, yer aldığı takımda 2 kez İstanbul şampiyonu olduklarını ve amaçlarının bu yıl yeniden a takımı ile İstanbul şampiyonu olmak olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü
Voleybol bana göre en güzel kadın sporu. Kız öğrencileri özellikle voleybola yönlendirilmesi çok anlamlı, ülkemizde sadece futbol konuşuluyor oysaki voleybol kadın sporu olarak aradaki file sayesinde gerçekten hem akıl oyunlarının daha fazla geliştiği aynı zamanda da karşılıklı fair-play dediğimiz olayın gerçekleştiği bir spor. Nezaketi anlamında da hem davranış olarak hem de oyun biçimi olarak hoşuma giden bir taraftı dolayısıyla atletizmden sonra voleybola başladım. 10 yaşından itibaren voleybol oynuyorum. 19 yaşında Milli takım maçında sakatlandım. En son Fenerbahçe'de bıraktım. Bu bir ara vermeme yol açtı, ara verdikten sonra sıkı antrenmanlar yapmanın vermiş olduğu bir bıkkınlık vardı ama sonra çok özlemeye başladım ve Teşvikiyespor ile tekrardan sahalara dönme şansı buldum üç sene öncesinde. Ondan önce tabiki voleybol oynuyordum kızlı-erkekli, karışık eski milli arkadaşlarımla hala onlarla voleybol oynuyorum fakat böyle lig anlamında Teşvikiyespor ile başladım ve İstanbul Şampiyonluğunu yaşadım ve hala Teşvikiyespor ile maceramız devam ediyor. Ben tüm spor ile ilgilenen kendi çocuklarını spora yönlendirmek isteyen ebeveynlere sesleniyorum kız ya da erkek fark etmez voleybol çok güzel bir spor. Ülkemizde de çok güzel yerlerde, dünyada da isim sahibiyiz voleybol anlamında hepinizin çocuklarını bir şekilde yönlendirmesini isterim. Duyusal alan burada gerçekten çok önemli. Duyusal alan ne demek ona da biraz açıklık getireyim Kazananı tebrik etmeyi de kazandığı zaman da küçümsememeyi öğreten bir taraf, voleybolda belki Teşvikiyespor'da bulunun beden eğitimi öğretmenleri, antrenörleri olmanın yanında bunu çok güzel çocuklara geçiriyorlar. O yüzden topluma saygılı çocuklar yetiştiriyorlar bir de güvenleri sağlam çocuklar yetiştiriyorlar. Voleybol bu anlamda çok değerli ve kıymetli bir spor. Hani neden voleybolun cevapları bunlar ve artık alışkanlık haline de geldi hayatımın bir parçası vazgeçmem mümkün değil her aman bu camianın bir parçası olarak devam edeceğim. Jübilelerde sunuculuk yapıyorum, bütün maçlara çağırılıyorum, oynamamın dışında voleybolun tanıtımları için her türlü her şekilde varım.
YAŞITLARIMA GÖRE DÜZGÜN FİZİKLİ OLMAMI VOLEYBOLA BORÇLUYUM
Yaşıtlarına göre düzgün fizikli olmasını ve iyi görünmesini voleybola borçlu olduğunu belirten Şenkal; Aslında Voleybol tamamen fedakarlık işi ben de amatör olarak yaptığım için hani para kazandığım bir iş değil hayatımın bir parçası dediğim gibi. Tabi tiyatrolarım yapıyorum televizyon programlarım var sunuculuk yapıyorum İngilizce, Türkçe fakat sahne performansımı voleybola borçluyum yaşıtlarıma göre hala düzgün fizikli olmamı, iyi görünmemin sebebi voleybol ve spor aslına bakarsanız. Aslında bütün işimde sahne sanatları insanların gözünün önünde sergilendiği için voleybol u anlamda bana yardımcı oluyor. Tiyatro oyunuma denk gelmezse voleybol maçlarının her birine gelip yeniden kupa almayı planlıyoruz Teşvikiyespor olarak dedi. MA(UD/FG)