TÜRK Böbrek Vakfı, İstanbul'un ünlü kadınlarını yemekte bir araya getirerek diyaliz hastaları için gelir elde etti. Etiler'de bulunan Günaydın Kasap ve Steak House'da gerçekleşen organizasyona yaklaşık 150 ünlü katıldı. Türk Böbrek Vakfı adına Fenerbahçeli Futbolcu Mehmet Topal'ın eşi Selda Topal ve Emel Acar'ın önderliğinde gerçekleşen davette diyaliz hastaları için yardım toplandı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun eşi Gül Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın eşi Nurten Çapkın, iş dünyasının önde gelen isimleri, mankenler ve TV sunucularının yer aldığı yemekte elde edilen gelirle diyaliz makinaları alınacak. 65 BİN BÖBREK HASTASININ 20 BİNİ BÖBREK NAKLİ BEKLİYOR Türk Böbrek Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Timur Erk, yemekte yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Sevgili mütevellimiz Selda Topal ile birlikte bu tür etkinliklerin sayısını arttıracağız. Çünkü böbrek sağlığı, sağlık gündeminin önemli bir parçasını içeriyor. Bu çerçevede baktığımızda Türkiye'de 65 bin civarında diyalize bağlı hayatını idam ettiren böbrek hastası var. Bunların 20 bin tanesi her an böbrek bekliyor ama senede sadece 3 bin böbrek nakli oluyor. Bunun için ne yapmak lazım diyalizle hayatlarını idam ettirmek lazım nereye kadar böbrek nakli olana kadar. Onun için buradayız onun için misafirlerimiz var. Onlardan hedef aldığımız bağışlarla bir iki diyaliz makinası temin etmek. Ben burada huzurlarınızda Selda Topal'a çok teşekkür ediyorum. Bizim buradaki niyetimiz, amacımız böbrek sağlığının duyarlılığını arttırmak ve kadavradan böbrek nakli konusundaki düşük olan oranı daha yukarılara çıkarmak." AMACIMIZ ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKMEK
Selda Topal da konuşmasında, "Burada sevgili Emel Acar'ın önderliğinde İstanbul'un önemli hanımefendilerini bir araya getirdik. Amacımız organ bağışına, diyalize, böbrek hastalığına ve Türk Böbrek Vakfı'na dikkat çekmek. Bu anlamda buraya katılan herkese binlerce kez teşekkür etmek istiyoruz çünkü bu birliktelikler amacımızı duyurmakta, yaymakta çok etken. Tabii sizler de çok önemlisiniz o yüzden herkese binlerce kez teşekkür ederiz" dedi.
Sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam eden isimlerden Emel Acar ise, "Bugün Türk Böbrek Vakfı'nın bir yemeği var ben de bugüne ev sahipliği yaptım Selda Hanım ile birlikte. Ne güzel ki Allah bize uzun ömürler versin böyle sosyal sorumluluk projelerine imza atalım. Yardımlarımız yerine ulaşsın ve yerini bulsun, diyorum. Ne güzel ki davetin geliri ile diyaliz makinası alınacak bu da beni çok mutlu ediyor. Çok memnunum burada olmaktan" diye konuştu.
Diyaliz hastaları için üzerine düşen görevi yapanlardan biri olan eski manken ve TV programı sunucusu Özlem Yıldız'dı. Yıldız, "Bu tip organizasyonların mümkün oldukça çoğunda bulunmak için çaba sarf ediyorum, elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum. Bugün de burada olmak beni gerçekten çok mutlu etti. Elimden geldiğince her zaman destek olmaya devam edeceğim" dedi.
Eski futbolculardan Oktay Derelioğlu'nun eşi Sezen Derelioğlu ise; "Ben de aynı Özlem gibi elimden geldiği kadar Vakıf yemeklerine dahil olmaya çalışıyorum. Önemli bir iş için buradayız çorbada bizim de katkımız olsun. Ne mutlu bize" diye konuştu.
KADINLAR  BİR ARAYA GELİNCE HAFTA SONUNDAKİ DERBİ DE KONUŞULDU
Türk Böbrek Vakfı'nın yemeğinde hafta sonundaki FB-BJK derbisinin heyecanı da yaşandı.  Fenerbahçeli olduğunu söylemeye çalışırken dili sürçen ve önce "Gerçekten doğma büyüme Beşiktaş !.. diyorum allah allah" şeklinde konuşan Özlem Yıldız, sonra toparlayıp "Doğma büyüme Fenerbahçeli olarak tabii ki takımımın başarılı olacağına inanıyorum her zaman olduğu gibi. Skoru soracak olursan 2-1 Fenerbahçe alır diyorum" şeklinde konuştu.
Sezen Derelioğlu ise "Ben de aynı skoru düşünüyorum aslında aklımdan geçen 2-1'di. Ben eşimden dolayı 15 yıldır bu camianın içindeyim. Aslında bu topun altına girmiyorum aileden Fenerbahçeliyim ama Beşiktaş'tan ve Fenerbahçe'den de ekmek yediğim için, ekmek sporluyum aslında hak eden kazansın" dedi.
Özlem Yıldız Fenerbahçe atkısı, Sezen Derelioğlu Beşiktaş atkısı ile birlikte poz verip, birbirlerine başarı dilediler.