Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal ile Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Florya ve Riva arazilerinin satışı konularında Telegol'e konuştu.
İşte Aysal'ın sözleri:
KONGREYİ SAĞLIKLI BULMUYORUM
"Satış konusunda bize sağlıklı bir bilgilendirme yapılmadı. Bilgilendirilmeden yetki istenmez. Böyle bir kongre yapılmasını sağlıklı bulmuyorum. Anlaşma mutlaka döviz kuruyla yapılmalı. Duydum ki, Emlak Konut Genel Müdürü TL bazında konuştu. İngiltere, AB'den çıkma kongresi yaptı ve çıktı. Pound %24 değer kaybetti. Dövizin bu kadar değişkenlik gösterdiği Türkiye'de her şey değişebilir. İsteriz ki TL, Dolar ve Euro karşısında güçlü dursun ama yarın neler getirir bilemeyiz. Anlaşma kesinlikle dolar üzerinden yapılmalı. Anlaşma lira üzerinden yapılırsa, 3-4 yıl sonra belki değer çok düşecektir."


FLORYA'YA ASLA ONAY VERMEM
"Florya, çok kıymetli bir arazi. Galatasaray'ın 23 dönüm arazisi olabilir, diğer yerler de alınabilir. Galatasaray sabırlı olmalı. Riva ve Florya'yı satan başkan iyi anılmaz. Ben mal satışına karşıyım. Riva'ya şartlı onay veririm ama Florya'ya asla. Florya, neden bu anlaşmanın içine konuyor anlamış değilim. Florya için ayrı, Riva için ayrı oylama yapılmalı. Birlikte oylama yapılırsa karşı dururum. Riva'da Galatasaray Üniversitesi olmalı."