ULUSLARARASI JU - JITSU FEDERASYONU İSTANBUL'DA

Uluslararası Ju-Jitsu Federasyonu Başkanı Panagiotis Theodoropoulus ve Yardımcısı Tomo Borissov, Türk Ju-Jitsu tarihine yöne verecek ve bu spor dalında Türklerin dünya platformunda söz sahibi olmasını sağlayacak açıklamalarda bulundu.

Sirkeci Park Otel'de Türk Ju-Jitsu Federasyonu'na resmi üyelik lansmanın yapıldığı toplantıda Türkiye Temsilcisi Erol Bekir Yıldırım, dünyanın gözünden Türk mücadele sporlarının geleceğini mercek altına aldı.

Dünya Ju-jitsu Federasyonu Başkanı Panagiotis Theodoropoulus, burada yaptığı konuşmada, "International Ju- jitsu Federasyon Başkanı olarak bu sporu insanlar sevmesi için çalışıyorum. iyi çalışarak iyi sporcular çıkar. Toplum içinde insanlarla çalıştım. Zaten spor demek insanlarla çalışmak demek. Öncelikle ailelerle çalıştım ,çocuklarını bize göndermeleri ve bilinçlenmesi gerekiyor. Seçimle gelen başkanlar ve üyeler daha başarılı oluyor. Bu sporda insanlar küçük veya büyük yanlışlar yapabilir. Bizim bir mekanizmamız var bu mekanizma içinde yanlış yapanlar affedilemez ve mekanizma işleyişine zarar verir. Burada olma nedenimiz Türkiye Federasyonu faaliyetlerini başlatmaktır. Çünkü Türkiye büyük bir ülke ve onu destekliyoruz. Onun etkinliklerini destekliyoruz. Türkiye Ju-jitsu Federasyonu daha yükseğe çıkabilir bu kapasite Türkiye'de var. Yunanistan'dan geldim ve balkan ülkelerinin Ju-jitsu'da daha kuvvetli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Dünya Ju-jitsu Federasyonu Başkanı Panagiotis Theodoropoulus Türkiye'de ise Federasyon temsilciliği için Erol Yıldırım'ı desteklediğini açıkladı. Theodoropoulus yaptığı açıklamada "Erol hocanın işi kolay değil omuzlarında çok fazla yük var. Biz onu destekleyeceğiz. Ben ona inanıyorum. Ju- jitsu Federsayonundan bazıları hapiste bu durum ju-jitsu'nun ve Türkiye'nin adını kirletir. IOC Başkanın'dan Ju-jitsu'nun olimpik olması için teklif gelmiş, biz sadece işimizi yapıyoruz. illegal yollarla işimiz yok. Türkiyede Ju-jitsu daha iyiye gidecektir. Türkiye adına iyi çözümleri destekleyeceğiz. Doğru yolda olmanız için size bir süre verdik ve sizi destekledik ve hala destekleyeceğiz. Önümüzdeki ay belgeleri kontrol edip tekrar düşünmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Uluslararası Ju-jitsu Fedarasyonu Türkiye Temsilcisi Erol Bekir Yıldırım ise yaptığı konuşmada, "Dünya üzerinde presjtijini kaybetmiş ve büyük sarsıntılar geçirmiş iki federasyon başkan adayımız var. Yapmış olduğum araştırmalar, şahıslarla görüşmem sonucu bir karara varmam gerekiyordu. Bir koltuk kavgasını durdurabilmek amacıyla burada bir koltuk kavgası vardı. Buradan herkese söylüyorum 4 ay içinde programlarım uygulanamazsa istifamı vereceğim. Bir Türk dünya federasyon dünya temsilcisi olmuş. Büyük bir gücün olduğu yere eğer kıymet verilirse federasyonlar tarafından halkın içine inilirse bu spor dalı yukarıya çıkar. Bugün tarihi bir gün. sayın federasyon başkanının Türkiye ziyaretiyle Ju-jitsu'nun akışı değerlendirilmiş, hangi federasyon adayı bu yolda yürümeye değer kazanmıştı anladı. Dünya federasyonu tarafından tanımış olduğu bir federasyon olacak bugünden sonra Türkiye" şeklinde konuştu.

SERCAN SAPANATAN - İSTANBUL /

ss(gh)