TÜRKİYE Basketbol Federasyonu'nun (TBF) düzenlediği ve ABD Büyükelçiliği'nin destek verdiği '12 Dev Adam Basketbol Okulları Uluslararası Basketbol Kampı' Afyonkarahisar'da başladı.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, 12 Dev Adam Basketbol Okulları Uluslararası Basketbol Kampı baş antrenörü Chris Dial, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, ABD Büyükelçiliği Kültürel İşler Müsteşarı Katherine Van de Vate ve TBF Altyapı Faaliyetleri Direktörü Samer Şenbayrak katıldı.
55 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM
TBF Altyapı Faaliyetleri Direktörü Şenbayrak, Türkiye'de basketbol altyapısı adına yapılan tüm çalışmalar içinde 12 Dev Adam Basketbol Okulları'nın önemli yeri olduğunu söyledi. Şenbayrak, "Yola çıktığımız 2002 yılından bu yana, basketbol okullarımızda toplamda 55 bine yakın öğrenciye basketbol eğitimi verdik. Okulumuzdan geçip basketbol kariyerine NBA'de devam eden sporcularımız oldu. Basketbolun ekol ülkesi ABD'den gelen uzman antrenörlerle, bu kampta da yetenekli çocuklarımıza ilham verebilmek, kendilerine büyük hedefler koymalarını sağlayabilmek istiyoruz" dedi.
ABD'Lİ DİPLOMAT: GAZZE'DE DE ETKİNLİĞİMİZ OLUYORDU
ABD Büyükelçiliği Kültürel İşler Müsteşarı Katherine Van de Vate de basketbol aracılığıyla ABD ile Türkiye arasındaki dostluğun pekişeceğini kaydetti. Bir gazetecinin "Basketbol barış simgesi olarak sunuluyor. Dünyada savaş olan bölgelerde, örneğin Gazze'de de etkinlik yapacak mısınız" sorusuna Katherine Van de Vate, "Gazze'deki problemler başlamadan önce orada birçok etkinliğimiz oluyordu. Mümkün olursa yine etkinlik yapmak isteriz. Gazze'deki durumun kötü olduğunu biliyoruz ve üzülüyoruz. Türkiye ile birlikte bu problemin çözülmesini istiyoruz" yanıtını verdi.
YURT DIŞINDAN ANTRENÖRLER GELDİ
Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin evsahipliği yaptığı kampta ABD'den Türkiye'ye gelen antrenörler Chris Dial, Joey Cooper Tate, Monica Roberts ve John Adam Mc Dovvell görev yapacak. Afyonkarahisar'daki kampa, 12 Dev Adam Basketbol Okulları'nın faaliyet gösterdiği 75 il ve ilçe merkezinden gelen ve yetenekleriyle ön plana çıkarak birçok aday arasından seçilen 40 antrenör ile yaklaşık 200 kız ve erkek sporcu katılacak.
12 Dev Adam Basketbol Okulları Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı'nda ABD'li antrenörler tarafından hazırlanan antrenman programları uygulanırken, kamp çalışmaları kapsamında ayrıca antrenman bilimi ve spor yönetimi gibi konuların ele alınacağı paneller düzenlenecek.

FOTOĞRAFLI