İstanbul-

Fenerbahçe Kulübü'nün kuruluşunun 107. ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kulübü ziyaret edişinin 96. yıldönümleri, Dereağzı Lefter Küküçandonyadis Tesisleri’nde düzenlenen bir törenle kutlandı.

Törende bir konuşma yapan Yönetici Turan Şahin, Mustafa Kemal’in Fenerbahçe’yi ziyareti sırasında, daha sonra başlayacak Milli Mücadelede Fenerbahçe’nin oynayacağı rolün konuşulduğunu söyledi.

3 yıldan bu yana yaşanılan zorlu süreçlere rağmen başta Profesyonel Futbol Takımı ve diğer takımların kazandığı şampiyonluklara da vurgu yapan Turan Şahin, "Bu kupa ve galibiyetler, en az General Harrington Kupası kadar anlamlıdır" dedi.

Dereağzı’ndaki Sporcu Anıtı önünde düzenlenen törene Yüksek Divan Kurulu Başkanveki Adnan Ersan, yöneticiler Turan Şahin, Mustafa Serdar Erkan, Ünal Uzun, Metin Doğan, eski yöneticilerden Murat Özaydınlı, Yönetim Kurulu Danışmanı Vedat Olcay, Amatör Şubeler Koordinatörü Fikret Çetinkaya, Üyeleri, Şube Kaptanları, sporcular, eski sporcular, grup şirketlerinin yöneticileri ve kulüp çalışanları katıldı.

Törenin sunumunu yapan Adnan Ersan, "Bugün 3 Mayıs. Biz Fenerbahçeliler için çok önemli ve iki anlamı olan bir gün. Mustafa Kemal Atatürk’ün Kulübümüzü ziyaretinin 96. yılı ve şanlı Kulübümüzün kuruluşunun 107.yılı bu mutlu gün hepimize kutlu olsun" dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın bir ağızdan okunmasının ardından Fenerbahçe Koleji öğrencisi ve şampiyon Kürek Takımı milli sporcusu Emre Yiğit Harmana 3 Mayıs’ın önemine değinen bir konuşma yaptı. Kolej öğrencilerinin okuduğu şiirler ve Yüksek Divan Kurulu Üyesi Gönül Çaylı’nın Atatürk, Fenerbahçe ve Türk kadını konulu konuşmasının ardından Yönetim Kurulu Üyesi Turan Şahin bir konuşma yaptı.

TURAN ŞAHİN: "GURUR GÜNÜMÜZ"

Turan Şahin, "Kulübümüzün bu çok anlamlı ve gurur gününde bizlerle beraber olduğunuz için hepinize teşekkür ediyor, Başkanımız ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım adına selamlıyorum. Bugün Kulübümüzün kuruluşunun 107. yıldönümü ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ziyaretinin 96. yıldönümü. Hepimize kutlu olsun. Kurucularımızın, Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz hatıraları önünde bir kez daha eğiliyor ve ruhları şad olsun diyorum" diyerek sözlerine başladı.

"BU SIRADAN BİR ZİYARET DEĞİLDİ"

Atatürk’ün Fenerbahçe’yi ziyaretinin anlam ve öneminin daha sonraki yıllarda daha iyi anlaşıldığını ve anlaşılacağını belirten Turan Şahin, "Bu ziyaret her şeyden evvel bizleri mutlu etmiştir. Bu ziyareti bir ordu kumandanının sıradan bir ziyareti gibi göremeyiz. Bu ziyaretin anlamı yıllar sonar ve tarih ilerledikçe daha iye anlaşılacaktır" dedi.

"MUSTAFA KEMAL, FENERBAHÇE’Yİ MİLLİ MÜCADELENİN BİR KALESİ OLARAK DÜŞÜNDÜ"

Ziyaretin gerçekleştiği günlerde vatanın işgal altında, Mustafa Kemal’in de bu işgali reddeden ve bu işgale karşı koymayı planlayan yurtsever subaylardan biri olduğunu hatırlatan Turan Şahin, "Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal Paşa Çanakkale Savaşlarında Fenerbahçeli sporcuların gösterdiği kahramanlıkları yakından bilmektedir ve bu nedenle kulübü ziyaret etmeyi çok istemektedir. Ayrıca Fenerbahçe Kuruluş Tüzüğü’nün 2. maddesindeki, kuruluş amacı vatanın korunması ve askeri seferberliklere hazırlamaktır ibaresinden çok etkilenmiştir O nedenle Mustafa Kemal, Milli Mücadelenin bir kalesi olarak düşündüğü Kulübümüzü ziyaret etimiştir" dedi.

"FENERBAHÇE’NİN GALİBİYETLERİ CEPHEDE MORAL KAYNAĞI OLUYORDU"

O dönemdeki gazetelerin, Fenerbahçe’nin işgal kuvvetlerinin takımlarıyla oynadıkları maçları verirken kullandıkları "Türkiye İngilizleri yendi, Türkiye Fransızları yendi, Türkiye İtalyanları yendi, Türkiye Yunanlıları yendi" gibi haberlere, Anadolu’da cephede savaşan askerlerin inanamadıklarını hatırlatan Turan Şahin, "Daha sonra bu galibiyetlerin Fenerbahçe’nin işgal kuvvetlerini karşı kazanılan galibiyetler olduğunu anlıyorlar bu da onlara moral ve motivasyon kaynağı oluyordu" dedi.

"ŞAMPİYONLUĞUMUZ GENERAL HARRİNGTON KUPASI KADAR ANLAMLIDIR"

Turan Şahin konuşmasının son bölümünde ise "Kazanılan maçlar ve şampiyonluklar sadece sayısal olarak önem arz etmez. İşte 3 senedir yaşardığımım tüm zorluklara rağmen başta futbol takımımız olmak üzere diğer takımlarımızın kazandığı kupa ve galibiyetler, en az General Harrington Kupası kadar anlamlıdır. Bu güzel gün, hepimize kutlu ve mutlu olsun" ifadelerini kullandı.

UD (UD)