TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Kurulu, 2'nci ve 3'üncü Lig kulüplerinin temsilcileriyle İzmir’de bir araya geldi.
Swissotel Grand Efes’teki toplantıya Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, TFF Başkan Vekili Ufuk Özerten, Frofesyonl Futbol Disiplin Kurulu Başkanı Halit Fahri Gültekin, Tahkim Kurulu Başkanı Engin Tuzcuoğlu, Kulüp Lisans Kurulu Başkanı Naim Demirel, Temsilciler Kurulu Başkanı Fatih Tanfer katıldı. Toplantıda kulüplerin sorunları ele alındı.s Konuşmasında futbolun genel sorunlarına dikkat çeken Ufuk Özerten, şöyle dedi:
"REAL MADRİD'E UYUNCU YETİŞTİRMELİYİZ"
"Bu sporun bir oyun olduğunu unutmayalım. Alt liglerdeki kulüpler, kural ve talimatları iyi takip etmiyor. Hala 4 sarı kartlı futbolcu oynattığı için hükmen yenilgi alan takımlar var. Kulüplerin yetiştirici olması, sağlam yapıyla üst liglere çıkmaları şart. En ucuz maliyetli teknik adamlar altyapılarda çalışıyor. Gurbette yaşayan 100 bin Türk gencinden Real Madrid’de oynayacak kapasitede futbolcu yetişiyorsa, ülkemizdeki 15 milyon gençten de yetişir."
Başkan Yıldırım Demirören’in ailevi bir problem, futbol direktörü Fatih Terim’in de yurt dışı programı nedeniyle toplantıya katılamadığı belirten Arif Koşar, kulüplerle aile olduklarını söyledi. "Gidilmedik kulüp, gezilmedik tesis kalmayacak" sloganıyla 106 kulübü ziyaret ettiklerini dile getiren Koşar, "Futbolun her kademesinde görev yaptım. Sıkıntıları iyi biliyorum. Çözüm için çalışıyoruz. Kulüp başkanlarını oy potansiyeli olarak görmüyoruz. Onlar da bizi para ağacı olarak görmüyorlar" diye konuştu.