UEFA, Finansal Fair-Play Düzenlemeleri doğrultusunda Galatasaray'a 200 bin euro ceza kesti.

Galatasaray'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle;

"Şirketimizin UEFA Finansal Fair Play Düzenlemeleri'ne uyumu konusunda bir süredir devam eden kamuoyunu yanıltmaya ve yanlış yönlendirmeye yönelik gayretlere rağmen, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada belirtildiği gibi, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. ile UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu arasında anlaşmaya varılmıştır.

Söz konusu anlaşma kapsamında, UEFA turnuvalarından Şirketimizin hak kazanacağı gelirlerden 200.000 Euro'nun mahsup edilmesi karşılığında ve açıklamada belirtilen kurallara riayet etmek kaydıyla iki sezon boyunca muafiyet kazanılmış olup, bu süre sonunda Finansal Fair Play Düzenlemeleri kapsamında belirlenmiş olan sınırların içinde kalınması için çaba gösterilecektir.

Ayrıca bilinmelidir ki, UEFA mevzuatına tabi Türk kulüpleri, Euro bölgesi kulüplerinden farklı olarak önemli bir kur zararı riski dezavantajıyla karşı karşıyadır. Şirketimiz, bu konuda tüm Türk takımlarının haklarını koruyacak şekilde UEFA ile görüşmelere devam edecektir."

İSTANBUL /

gh(gh)